greškom dobila novac

Rastrošna 23-godišnjakinja u središtu skandala: Kaznili su me jer sam atraktivna

Michaela Hutchings
Foto: Michaela Hutchings Twitter-profil
05.07.2014.
u 19:13

Umjesto da ispita porijeklo naglo stečene imovine, 23-godišnjakinja je s bivšim dečkom otišla u Birmingham gdje je u dva dana na luksuzne stvarčice spiskala 77.000 kuna

Samohrana majka Michaela Hutchings (23) ne želi priznati da je pogriješila jer je uzela 500.000 kuna koje su joj greškom sjele na bankovni račun u travnju prošle godine. Mlada Britanka našla se u središtu skandala kada joj je Gradsko vijeće Lichfielda zabunom uplatilo novac prošle godine u travnju.

Umjesto da ispita porijeklo naglo stečene imovine, piše Daily Mail, Hutchings je s bivšim dečkom otišla u Birmingham gdje je u dva dana spiskala 77.000 kuna. Kupovala je dizajnersku robu i ostale luksuzarije, a na popisu su se našle i sunčane naočale marke Dior te Guccijeva torbica. S dodatnih 10.000 platila je zaostalu kaznu za 'švercanje u vlaku. Istom je svotom počastila i majku dok je 225.000 kuna stavila na štednju u banku.

Nakon što su gradske vlasti shvatile pogrešku, rastrošnoj 23-godišnjakinji na vrata je pokucala policija. Stavila joj je lisice na ruke i ubacila je u maricu. Kada je stigla u policijsku postaju, dočekala ju je ozbiljna optužba za nesavjesno zadržavanje novca što se kažnjava zatvorskom kaznom do deset godina. Iako je priznala krivnju na sudu, ne može se pomiriti s izrečenom kaznom koja ju je poštedjela života iza rešetaka, ali i prisilila na povrat cijele sume i kamata u iznosu od 6200 kuna. Sudskim nalogom oduzet joj je novac koji je stavila na štednju dok su stvari koje je stavila na aukciju prodane da bi se namirila potrebna suma.

- Ovo je nepošteno. Pogriješila sam, ali to je ljudski. Najviše su krivi oni koji su mi novac uplatili. Kako da ja sad sve to vratim. Odvajam svaki tjedan 200 kuna koje zaradim kod roditelja, ali to je nedovoljno. Odlučili su me ovako kazniti samo jer sam atraktivna i lijepo izgledam - izjadala se Hutchings u intervjuu The Sunu te dodala da joj je ''život nepovratno uništen''.

>>Potrošila 15.000 dolara na plastičnu operaciju, svi se čude njezinu razlogu
 

Komentara 24

Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
00:59 06.07.2014.

koja glupaca ..... dati joj zatvor i na rad dok ne isplati dug kamatu i boravak u zatvoru i nakon zatvora u neki staracki dom godinu dana neka mijenja pelene starcima svaki dan

DU
Deleted user
21:10 05.07.2014.

ma to je sve nista koliko ovi nasi sposobni politicari stave novca na racun...

Avatar nijeminišta
nijeminišta
19:53 05.07.2014.

on je atraktivna i lijepo izgleda? tko joj je to napričao? neki zli striček?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije