INICIJATIVA

Kina: Neka Sjeverna Koreja zaustavi testove, a SAD i Južna Koreja prestanu s vojnim vježbama

Korea et al.
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
08.03.2017.
u 07:31

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi rekao da je Korejski poluotok poput dva ubrzavajuća vlaka koji idu jedan prema drugome, a nijedan ne želi odustati

Kina je pozvala Sjevernu Koreju da zaustavi svoje testove raketne i nuklearne tehnologije kako bi se spriječila kriza, prenosi BBC.

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi rekao je da bi zauzvrat SAD i Južna Koreja mogli zaustaviti svoje zajedničke vojne vježbe, koje se održavaju jednom godišnje, a izazivaju gnjevne reakcije Sjeverne Koreje.

Wang je na marginama parlamentarnog sastanka u Kini rekao da je Korejski poluotok poput dva ubrzavajuća vlaka koji idu jedan prema drugome, a nijedan ne želi odustati.

- Jesu li dvije strane doista spremne za frontalni sudar? - upitao se.

Inicijativa dolazi nakon što je Sjeverna Koreja u ponedjeljak probno lansirala četiri projektila, a SAD je zauzvrat počeo s postavljanjem raketnog obrambenog sustava u Južnoj Koreji.

>> Trump nakon ispaljivanja raketa: SAD je nepokolebljivo predan sigurnosti Japana i Južne Koreje

Komentara 1

RI
rimac444
21:28 08.03.2017.

Kinezi su do sada prešutno podržavali diktaturu i nuklearno naoružanje sj.koreje, kao da im nije jasno da su oni najbliži i najbliža meta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije