RASTU TENZIJE

Kina poslala zrakoplove u nedavno proglašenu vojnu zonu

kineski vojni zrakoplovi
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
28.11.2013.
u 21:48

Nedavno su tom zonom proletjeli američki bombarderi B-52

Kina je poslala vojne zrakoplove u nedavno proglašenu obrambenu zračnu zonu na Istočnom kineskom moru, javljaju državni mediji, prenosi BBC. Nedavno su tom zonom proletjeli američki bombarderi B-52.

Problem je u tome što zona, koja je samoinicijativno proglašena prošli tjedan, pokriva, osim kineskih, i japanska, južnokorejska i tajvanska područja. Kinezi su poručili da svi zrakoplovi koji prolaze kroz tu zonu moraju podnijeti planove leta i idetificirati se, no nakon toga su kroz zonu prolazili japanski, južnokorejski i američki vojni zrakolovi. Zbog toga su se pojavile zabrinutosti da bi ova nesuglasica mogla prerasti u vojni sukob.

Glavnogovornik kineskih zrakoplovnih snaga pukovnik Shen Jinke rekao je da je nekoliko zrakoplova poslano kako bi obavili rutinske nadzore te kao obrambena mjera u skladu s međunarodnom praksom.

Komentara 2

RA
raspad
22:01 28.11.2013.

Nek se zna tko je car

MH
mirko.hrgovic.5
22:05 28.11.2013.

a posle buju rekli da su kinezi njih provocirali... i to sa zrakolovima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije