megalopolis

Kinezi grade najveći grad na svijetu, za 42 milijuna stanovnika

kina
AFP
26.01.2011.
u 17:13

Prostirat će se na površini 26 puta većoj od šireg područja Londona

Kinezi planiraju sagraditi najveći grad na svijetu, na površini 26 puta većoj od šireg područja Londona, piše Daily Telegraph. Grad će imati 42 milijuna stanovnika, a okolnih, sada postojećih devet gradova bit će spojeno s njim. U sljedećih šest godina radit će se na transportu, energiji, vodi i telekomunikacijama, a sagradit će se i posebna brza željeznička linija prema Hong Kongu.

Ključne riječi

Komentara 20

OB
-obrisani-
22:29 26.01.2011.

Itaj ce biti mali gradic za Kineze. Kolko ih ima

OB
-obrisani-
23:09 26.01.2011.

ala je losa Kineska ekonomila . ceo Balkan stane u jedan grad U svakom bloku smeste po jednu drzavu .

OB
-obrisani-
20:47 27.01.2011.

hehehehehehehe procitajte jos jedamput test-mozda ce ko sta otkriti, meni je bilo dosta da sam ga procitao samo jedamput heheheheheheheh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije