UBOJSTVO MALOLJETNICE

Komora socijalnih radnika se žali na sutkinju Šarić: To je bilo neprofesionalno

14.10.2020.
u 21:14

- Suradnja sa zdravstvenim sustavom odavno je rak rana sustava socijalne skrbi, posebice centara za socijalnu skrb, navode iz Komore.

Nakon što je socijalna radnica izjavila kako nije uspjela doći do Branka Rafajca, sutkinja Ika Šarić ju je prozvala odgovornom za ubojstvo 16-godišnje djevojke koje je počinio tri tjedna kasnije. Zbog cijelog slučaja oglasila se i Hrvatska komora socijalnih radnika. 

Priopćenje Komore dostavljamo u cijelosti: 

- Nastavno na medijsku objavu o izjavi sutkinje Ike Šarić (cit. 'NISTE  OBAVILI POSAO' SUTKINJA PORUČILA SOCIJALNOJ RADNICI UBOJICE S LOŠINJA:  ‘Slabo mi je od toga. Odgovornost leži na vama i bolesniku’), a u zaštiti digniteta profesije socijalnog rada, Hrvatska komora  socijalnih radnika šalje svoju reakciju:

Smatramo neprofesionalnim od sutkinje Ike Šarić, da, unatoč svjesnosti da je zdravstveni sustav taj koji brine o zdravlju građana, 
optuži/poruči socijalnoj radnici da je odgovorna za tragediju! Suradnja sa zdravstvenim sustavom odavno je rak rana sustava socijalne skrbi, posebice centara za socijalnu skrb. Na to ova Komora, kao i naši članovi s direktnim iskustvom rada na terenu upozoravaju dugi niz godina! Isto tako, upozoravamo na lošu suradnju sa sudstvom, a ova situacija dočarava i kako je lošoj suradnji, između ostalog, u pozadini i nepoznavanje nadležnosti sustava i uloge pojedine profesije u društvu! - stoji u pismu. 
 

Ključne riječi

Komentara 1

VO
VolimNeVolim
21:42 14.10.2020.

Što je sutkinja krivo navela da bi je bilo tko optuživao ?. Jasno je navela da Centar nije izvršio uvid u obitelj, več samo pokušao, da nije prenio obavjest lječnika da je stranka opasana za sebe i druge. A njimaa je potrebna suradnja dok sjede u uredima i lakiraju nokte, odnosno treba im kriminalni događaj da policija i sudstvo preuzmu slučaj, Ovo je eklatantan primjer nerada Centara i njihove bahatosti gdje nepokazuju nimalo empatije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije