NeuRi

Kongres studenata Medicinskog fakulteta Rijeka

NeuRi
FOSS
27.04.2012.
u 12:44

Posebnost kongresa NeuRi 2012. jest i prvo studentsko plenarno predavanje sa temom "Moć interneta u neuroekonomiji“

Studenti Medicinskog fakulteta Rijeka organiziraju svoj drugi po redu studentski kongres neuroznanosti NeuRi 2012. koji će se održati od 27. do 29. travnja 2012. na Medicinskom fakultetu u Rijeci i u Psihijatrijskoj bolnici na Rabu.

Kongres će u petak svečano otvoriti ministar znanosti, obrazovanja i sporta doc. dr. sc. Željko Jovanović. Realizirajući ovaj projekt, studentska udruga FOSS MedRi želi omogućiti znanstveno-kongresni okvir studentima (bio)medicinskih studija, a pod motom "Edukacija i iskustvo“ pružiti sudionicima priliku za znanstveno i stručno usavršavanje, prezentaciju rezultata vlastitih istraživanja te ostvarenje kontakata s kolegama sličnih znanstvenih afiniteta. Osmišljavajući NeuRi 2012., vodila ih je ideja o jedinstvenom studentskom kongresu u široj regiji, ali i svojevrsnom brendu, promotoru Rijeke i Sveučilišta u Rijeci.

Gotovo dvije stotine sudionika zajedno će s pozvanim predavačima steći nove spoznaje i znanja iz područja neuroznanosti, usvojiti nove vještine na intrigantnim radionicama, a imat će priliku (neki i prvi put!) prikazati rezultate vlastitih istraživanja. Trideset odabranih usmenih i poster-prezentacija iz raskošne neuroznanstvene palete – translacijske medicine, neurologije, psihijatrije ili psihologije, razotkrit će bar poneku tajnu ljudskog mozga. Kongres će ujedno biti i prigoda za druženje, uspostavu kontakata, nova poznanstva i dugoročnu međusveučilišnu suradnju. Nakon uspješno realiziranog 1. studentskog kongresa neuroznanosti u travnju 2011. godine, od ove godine Kongres je poprimio međunarodni karakter, njegovo je trajanje produženo na tri dana te će sudionici u subotu posjetiti i Psihijatrijsku bolnicu Rab.

Posebnost kongresa NeuRi 2012. jest i prvo studentsko plenarno predavanje s temom "Moć interneta u neuroekonomiji“ studentice Medicinskog fakulteta u Osijeku Romane Perković. Neuroekonomija je mlada znanstvena disciplina koja povezuje ekonomiju, psihologiju i neuroznanost. Pomoću nje objašnjavamo pozadinu donošenja odluka, rizičnog ponašanja i ponašanja potrošača, a ima veliku ulogu i u motivaciji zaposlenika i razvoju ljudskog kapitala.

Marketinški stručnjaci koriste neuromarketing (granu neuroekonomije) pri subliminalnom oglašavanju, manipulativnim metodama, različitim bojama i dizajnom proizvoda te putem emotivnih reakcija. NeuRi 2012. zajednički organiziraju studentska udruga FOSS MedRi, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci te Psihijatrijska bolnica Rab.

Komentara 1

RO
rowokopach
18:14 27.04.2012.

da li je na ovoj plenarnoj sjednici bio prisutan i ministar fudbala?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije