Danas u Večernjem

Konzultanti u Albaniji: Milanović i Grčić ponudili savjetovanje premijeru Rami

Naslovnica
Foto: VL
1/2
19.10.2016.
u 00:02

Milanović i Grčić u Tirani su se nedavno sastali i s albanskim premijerom Edijem Ramom, ali i s još nekim političarima.

Zoran Milanović ostavio je dubok trag u SDP-u u ovih deset godina i zaista nema nikakve šanse da se bilo tko u SDP-u “preko noći” odrekne njega i svega onoga što je u stranci dobroga donio. Poručio je to nakon izborne konvencije splitskog SDP-a Branko Grčić. A sličnu izjavu, također iz Splita, dao je i jedan od kandidata za novog šefa SDP-a Ranko Ostojić.

– Oni koji kažu da SDP-u ne treba Zoran Milanović potpuno krivo govore. Trebat će svakome onome tko bude vodio SDP – kazao je Ostojić.

Takav stav u stranci nije iznimka. Dijele ga trenutačno svi u vodstvu SDP-a. Čak ni oni koji nikada nisu pripadali u uski Milanovićev krug ljudi ne govore drugačije.

A Milanović je početkom mjeseca otputovao u Tiranu, o čemu su mediji već i pisali, kako bi vidio i jesu li albanske vlasti zainteresirane za savjete koje bi im on mogao dati. No ono što se dosad nije znalo jest da je s Milanovićem, kako neslužbeno doznajemo, u Tiranu otputovao i Branko Grčić, bivši ministar i potpredsjednik Vlade te Milanovićev bliski suradnik. Prema našim informacijama, Milanović i Grčić u Tirani su se sastali i s albanskim premijerom i čelnikom Socijalističke partije Albanije Edijem Ramom, ali i s još nekim albanskim političarima. S obzirom na to da su u Albaniji iduće godine i parlamentarni izbori te da Albanija ima status zemlje kandidata za ulazak u Europsku uniju, ali još uvijek nije otvorila pregovore, Milanovićevo iskustvo kao premijera zemlje koja je članica EU svakako ne treba odbaciti.

– Milanović u Albaniji ima dobre kontakte, ali isto tako i u Makedoniji, Crnoj Gori, na Kosovu. Činjenica je da nema baš mnogo bivših premijera u Europi, relativno mladih jer on ima samo 50 godina, a s takvim iskustvom – kaže jedan utjecajni član SDP-a.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili u našem e-izdanju.

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Nova Vlada - Plenković je pokazao čvrstinu

>>V. Škare-Ožbolt: Kćer mi je ‘pričuvao’ i Tuđman. Crtali su i pričali u uredu

>>Hoće li bolesti zakočiti procese Ivi Sanaderu i partnerima

>>80-postotni invalid: Poticaji su farsa, svi su natječaji namješteni

>>Najveći boj od oslobođenja Berlina 1945.: Mosul - 11 pitanja i odgovora o majci svih bitaka

Foto: VLm

Komentara 18

Avatar croatxl
croatxl
04:23 19.10.2016.

A,tako ugledni voda bio,i umjesto u Briselu,u Tirani zavrsiio-Eto Zoke al eto i Branka,oj, Albanci jadna li vam majka.

LJ
LJU39
23:15 18.10.2016.

zoka i partija su srpski pijuni..

TE
teoodd
03:15 19.10.2016.

Jeli poveo Amera .....ako je sam onda Znase ...poraz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije