PROMO

Koordinacija savjeta mladih RH: Važan je konsenzus svih političkih aktera pri donošenju strategija za mlade

Koordinacija savjeta mladih RH
Foto: Promo
1/5
PR
Autor
PR članak
19.12.2017.
u 16:50

Uz izbor novog predsjedništva, članovi Skupštine su donijeli odluku o promjeni Statuta na način da se u Koordinaciju priključe i općinski savjeti mladih, a ne samo gradski kao što je do sada bilo pravilo.

17. prosinca u Hotelu Silver u Osijeku održana je Izborna skupština Koordinacije savjeta mladih Republike Hrvatske, udruge koja okuplja članove 31 gradskog Savjeta mladih.

Za predsjednika je izabran Ante Škrobica iz Trogira, za zamjenika predsjednika Gracian Čop iz Crikvenice, a za glavnog tajnika Ivan Svjetličić iz Požege.

Uz navedeni trojac, predsjedništvo čine potpredsjednici: Tomislav Pleša (Osijek), Mario Sinčić (Varaždin), Miljenko Bulaš (Zaprešić), Deny Višković (Labin), Nikola Rožić (Trogir) i članovi predsjedništva: Igor Paloh (Belišće), Matej Jambrović (Jastrebarsko) i Vedran Pavličević (Crikvenica).

Uz izbor novog predsjedništva, članovi Skupštine su donijeli odluku o promjeni Statuta na način da se u Koordinaciju priključe i općinski savjeti mladih, a ne samo gradski kao što je do sada bilo pravilo.

U razgovoru s novinarima Slavonske TV i Osječke TV predsjednik Koordinacije je istaknuo važnost konsenzusa svih politički aktera pri donošenju strategija za mlade. «Važno je donijeti dugoročnu strategiju koja će biti usuglašena među mainstream strankama i koja će se koristiti kao podloga u djelovanju političkih dužnosnika na svim razinama bez obzira na političku boju», rekao je predsjednik Ante Škrobica.

Skupštini je prethodilo predavanje «Mogućnost financiranja kroz nacionalne i EU fondove» koje se održalo 15. prosinca u Belišću i konferencija «Hrvatska u svijetu od samostalnosti do danas» koja se održala 16. prosinca na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Na predavanju su sudjelovali mag.iur. Mario Marolin (direktor Lokalne razvojne agencije grada Belišća) i mag.oec. Vanja Miličević (direktor Valpovačkog poduzetničkog centra), a na konferenciji dr.sc. Miro Kovač (predsjednik Odbora za vanjske poslove u Hrvatskom saboru), Jozo Radoš (zastupnik u Europskom parlamentu), Ivan Jakovčić (zastupnik u Europskom parlamentu), Damir Pejaković (suvlasnik tvrtke Patrinus d.o.o.) i moderatori: doc.dr.sc. Dražen Ćućić i novinar Saša Drinić.

Želite prijaviti greške?