10 PITANJA

KVIZ Provjerite svoje znanje: Koliko dobro poznajete zanimljivosti o Hrvatskoj?

Na današnji dan 1990. službeno je usvojena zastava Republike Hrvatske
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
31.07.2024.
u 19:03

Pitanja nisu previše teška, no rijetki će znati sve točne odgovore

Večernji list donosi novi izazov za sve one koji su ovoga ljetnog dana spremni testirati svoje znanje. Dok su brojni kvizovi tematski, u ovome se može pronaći sve i svašta - s fokusom na zanimljivosti o Hrvatskoj. Kviz se sastoji od deset pitanja, a ona su vezana uz različita područja - od povijesti do sporta. 

Ispitat će se koliko znate o, primjerice, skupturama kipara Ivana Meštrovića, kopnenim granicama, hrvatskom grbu, novčanicama hrvatskih kuna te nogometnoj reprezentaciji. Pitanja nisu previše teška, no rijetki će znati sve točne odgovore. Provjerite svoje znanje u kvizu u nastavku!

 

GALERIJA Do danas Hrvatsku još nisu priznale četiri zemlje: Znate li koje?


Na današnji dan 1990. službeno je usvojena zastava Republike Hrvatske
1/12
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije