Ruše se rekordi

FOTO Natjecanje u ležanju traje već mjesec dana: 'Tko god da sad pobijedi – zaslužio je'

Satirical contest for "Laziest Citizen" in Montenegro
Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERS
1/5
18.09.2023.
u 15:25

O ovom natjecanju sada piše cijeli svijet. Blagojević kaže kako je sve krenulo od predrasuda da su Crnogorci lijeni te da vole ležati.

Već mjesec dana traje natjecanje u ležanju u crnogorskom selu Brezna. Još uvijek petero natjecatelja bori se nagradu od 1000 eura i titulu 'najvećeg ljenivca'.

– Ovo je zaista nezapamćeno. Svi rekordi davno su oboreni – rekao je Mićo Blagojević, vlasnik etno sela Montenegro i idejni tvorac ovog natjecanja.

On je rekao kako se nitko više ne želi predati i tko god da pobijedi, to je i zaslužio, piše 24sedam.rs.

– Ovo je puno više od natjecanja u ležanju, ovo je prava psihološka igra. Mi se trudimo da im osiguramo nabolje uvjete – rekao je Blagojević dodajući kako natjecateljima nose hranu i piće te da su tu i liječnici koji vode računa o njihovu zdravlju.

VEZANI ČLANCI

O ovom natjecanju sada piše cijeli svijet. Blagojević kaže kako je sve krenulo od predrasuda da su Crnogorci lijeni te da vole ležati.

– Brojne su anegdote ove godine koje će se dugo prepričavati. Jedan natjecatelj čak nam je i smršavio nekoliko kilograma iako jede i leži. Otac jedne djevojke dovezao joj je nov auto ispred ulaza u etno selo kako bi ustala i vidjela ga i završila natjecanje, ali ona je ipak rekla da to treba pričekati. Gorivo je poskupjelo, bolje da ostane ležati – dodaje uz osmijeh Mićo.

Natjecatelj Jovan Crnčanin kaže kako nema neku posebnu strategiju te da se trudi vrijeme ispuniti stvarima koje mu odgovaraju. 

– Nije lako. Svi smo se složili sa zaključkom da ni u snu ne bismo dolazili da smo znali da će se ovoliko odužiti – kazao je.

VIDEO Svečano obilježavanje proboja druge cijevi tunela Učka

Komentara 2

AC
acer7
15:40 18.09.2023.

Tako je davno i moj deda ležao par mjeseci, no onda je baba skužila da nešto ipak nije u redu, pokopali su da narednog utorka.

MI
mikimouse12
16:43 18.09.2023.

jel barem ima neka Uno karta da moze otic na wc i oprat se ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije