Summit u Walesu

Josipović na večeri s liderima NATO saveza u Cardiffu

nato
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/23
04.09.2014.
u 22:48

Uoči večere održao se i domjenak britanskog princa Charlesa na kojem se s princem susreo predsjednik Obama

Na kraju prvog dana summita NATO-a u Walesu na večeri u dvorcu Cardiff okupili su se lider 28 zemalja članica NATO saveza. U večernjim satima na večeru su tako pristigli predjsednik SAD-a Barack Obama, njemačka kancelarka Angela Merkel, norveška premijerka Erna Solberg, danska premijerka Helle Thorning Schmidt i hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Uoči večere održao se i domjenak britanskog princa Charlesa na kojem se s princem susreo predsjednik Obama. Na domjenku je bila i Kolinda Grabar Kitarović.

Ministrica vanjskih i europskih poslova i potpredsjednica Vlade Vesna Pusić nazočila je večeri za ministre vanjskih poslova NATO-a, na kojoj je među ostalima bio i američki državni tajnik John Kerry.

Foto: screenshot Reuters/Pixsell

Foto: Screenshot Reuters/PIXSELL

Podsjetimo, lideri 28 zemalja članica NATO saveza okupili su se danas u Walesu kako bi Rusiju detektirali kao agresivnu prijetnju miru i sigurnosti u Europi i vratili naglasak prvom od ukupno tri ključna zadatka NATO-a u strateškom konceptu tog saveza: zajedničkoj obrani svoga teritorija.

>> 'Za Putina smo spremili brzu udarnu postrojbu'

>> Josipović i Kitarović susrest će se kod princa Charlesa na domjenku

Komentara 34

RE
retfala
23:11 04.09.2014.

hahahahaha šta smo doživjeli,imamo predsjednika njemu "slučajne države" koji mora(na njegovu žalost) biti na NATO strani...a donedavno je s tatom pjevao "Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska"...

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
23:08 04.09.2014.

Josipović bi više volio d a je na večeri sa Putinom! U ovom društvu se nekako, nelagodno osjeća, jer još uvijek misli da berlinski zid još uvijek postojano postoji!

Avatar fijolica
fijolica
23:59 04.09.2014.

Masonerija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije