HITNA POMOĆ U TROGIRU

Liječnica i sestra oduševile turista: 'One su ponos Hrvatske! Ministre, ne dajte im da odu'

Dom zdravlja i Hitna pomoć u Metkoviću
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
19.08.2023.
u 20:29

Mario je pohvalio prijem doktorice Biočić i sestre Jović koji je opisao kao "pun empatije, mira i strpljenja" za njega, kako kaže, "hipohondara od 100 kg i 193 cm"

Kada se u javnosti priča o hitnoj medicinskoj službi, povod je uglavnom negativan. Ove su godine nezadovoljni građani medijima nekoliko puta prenosili priče o stravičnim uvjetima u bolnicama i hitnim prijamima diljem zemlje, no iako se o njima ne priča često i glasno, brojni zdravstveni djelatnici građanima pružaju izvrsnu njegu usprkos velikom opterećenju, naročito za vrijeme turističke sezone.

Jedna takva pozitivna priča dospjela je u redakciju Jutarnjeg lista, a njen autor, Mario Opačak, zamolio ih je da prenesu njegove riječi uz nadu da će doći do Ministra Beroša. Mario se u petak probudio s užasnim bolovima te je popodne odlučio otići do Hitne pomoći u Trogiru gdje boravi za vrijeme godišnjeg odmora.

Pohvalio je prijem doktorice Biočić i sestre Jović koji je opisao kao "pun empatije, mira i strpljenja" za njega, kako kaže, "hipohondara od 100 kg i 193 cm". Komentirao je kako ga je čak i vozač Hitne pomoći pozvao da popiju kavu kada ne bude radio. U tekstu je također više puta istaknuo da ne poznaje nikoga od ljudi koji su mu pomogli, jer dolazi iz Osijeka.

POVEZANI ČLANCI:

Naglasio je da se sve odvijalo u uvjetima "gdje Trogir gori od ljudi" te da djelatnici Hitne ne staju od posla. "Ove dvije žene su za mene ponos Hrvatske i molim Ministra Beroša, ako ovo ikada pročita, da ih nagradi i ne dozvoli da ovi Anđeli napuste Hrvatsku" zaključio je Mario.

Njegova priča na sreću je došla do Vilija Beroša, koji je na Twitteru napisao "Dijelim zadovoljstvo pacijenta, ponosan na djelatnike u zdravstvu i zahvalan medijima koji prenose jedan od brojnih primjera iz zdravstvenog sustava".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije