Nema popuštanja

Linić odgovorio Marasu: Zakoni su jasni, porez se mora platiti!

Linić Grčić
Patrik Macek/PIXSELL
03.10.2013.
u 11:34

"Nemojte mi govoriti o građanima ako mislite na sebe kao novinare koji se bavite samostalnom djelatnošću i ne plaćate porez"

Ministar financija Slavko Linić osvrnuo se na prijedlog svojeg kolege Gordana Marasa koji je zatražio da se ovrhe na ime neplaćenog poreza provode iznad 10.000 kuna.

– Nema popuštanja jer zakoni su jasni. Zakoni se ne mijenjaju pojedinačnom voljom, nego se moraju poštovati, a moj posao je da se zakoni poštuju. To je odgovornost prema svima koji redovito plaćaju poreze – rekao je ministar financija. Iz odgovora je jasno da Linić nije spreman popustiti, pišu 24 sata.

Podsjetio je da se Vlada godinu i pol bavila "onima koji su možda varali poreznike i štetili proračunu" i sramotili se kada su ih ljudi koji plaćaju poreze pitali zašto ne vode brigu o neplatišama.

Na upit je li građane na vrijeme obavijestio da će limit za ovrhe biti 2000 kuna, Linić je uzvratio:

– Ne postoji limit. Nigdje ne postoji. Nemojte mi govoriti o građanima ako mislite na sebe kao novinare koji se bavite samostalnom djelatnošću i ne plaćate porez. U zakonu jasno piše kada se plaća porez i ne postoji limit od 2000, 60.000 ni 30.000 kuna. Postoji zakonska obveza do kada se plaća porez – izjavio je Linić.

Utvrdio je i da država sada, za razliku od prošlih vremena, plaća svoje obveze te poručio da svaki porezni obveznik mora plaćati i jednu kunu i to na vrijeme.

>>Štern: Tjeralica za Hernadijem ruši dionicu MOL-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije