Antonija Mišura

LNP krivi A. Sanadera za moguće prekidanje veza s Bračem

katamaran
Ivo Čagalj/PIXSELL
17.07.2012.
u 14:18

LNP nastavlja održavati katamaransku liniju Split-Milna zahvaljujući tome što je država "uletila" u županijsku liniju

Zahvaljujući promptnoj reakciji Agencije za obalni linijski pomorski promet koja je do daljnjega preuzela brigu o održavanju brzobrodske linije Split– Milna, Linijska nacionalna plovidba i dalje će je održavati. Osuđujemo ponašanje splitsko-dalmatinskog župana Ante Sanadera koji je bez prethodne obavijesti i razgovora, putem faksa 12. srpnja jednostrano raskinuo suradnju s LNP-om čime je ugrozio opstanak tvrtke, radna mjesta pomoraca i prometnu povezanost sa zapadnim dijelom Brača u srcu turističke sezone. Štoviše, odbio je snositi troškove održavanja katamaranske linije za Milnu u razdoblju od 21. lipnja do dana raskida suradnje. Da nije uskočila država, LNP bi ostao bez 1,4 milijuna kuna prihoda, izjavila je Antonija Mišura, direktorica Linijske nacionalne plovidbe.

Ističe da LNP održava liniju za Brač još od 2004., a župan Sanader je, tvrdi Mišura, ucijenio i prisilio državu da na sebe preuzme održavanje te županijske linije za koju je dva puta raspisan natječaj na koji se nitko osim LNP-a nije javio.

Iz LNP-a poručuju Ivanu Udovičiću, pročelniku županijskog Odjela za gospodarstvo i razvitak, da preispita postojeće uvjete natječaja kojima nitko ne udovoljava i uskladi ih sa stanjem na pomorskom tržištu.

Antonija Mišura priznaje da je brod koji plovi na liniji Split – Milna star 37 godina, međutim, uobičajeno je da se, ako neka tvrtka drži određenu liniju, može opet natjecati. Jer, to podrazumijeva da je brod redovito održavan. Uz to, prema riječima direktorice LNP-a, Milnjani nikad nisu imali prigovor na kvalitetu njihovih usluga.

Denis Jelaska iz Sindikata pomoraca kazao je da se djelatnici Splitsko-dalmatinske županije "igraju" radnim mjestima zaposlenih u LNP-u.

– Pune tri godine nisu u stanju raspisati natječaj za koncesiju, ukidanjem katamaranske linije osam obitelji ostaje bez kruha, a LNP uredno isplaćuje plaće za 56 zaposlenika. Mi samo želimo zakonito doći do posla – poručio je Jelaska.

Komentara 1

Avatar madcap
madcap
14:51 17.07.2012.

Ante Sanader je potpuno nesposoban župan. Glavni oslonac vlasti u županiji su mu kerumlije, a on sam nije bio u stanju proći na izborima ni u stranci, pa je morao biti kooptiran u predsjedništvo. Sad pokušava udarcima ispod pojasa na račun lokalnog stanovništva u turističkoj sezoni podmetati klipove državnoj vlasti. Kad se to pribroji još hadezeovskom lobiranju među EU-pučanima ne bi li spriječili Hrvatsku da efikasno prođe EU-monitoring, potpuno je jasno da hadezeovci na svim poljima nastavljaju sa svojom destruktivnom politikom koja se prelama prvenstveno preko leđa hrvatskih građana. Ali ta sramotna politika kontinuiteta ih je dovela ondje gdje jesu, no očito ih to ne priječi da postojano koračaju putovima HSP-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije