Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATROGASCI PROVALILI U AUTO

Majka u Osijeku ostavila bebu samu u autu na više od 30 stupnjeva: 'Bilo je oznojeno i uznemireno'

Zagreb: Temperatura  u automobilu ostavljenom na suncu u 12:30 h
Davor Puklavec/PIXSELL
21.06.2024.
u 09:54

Od majke smo čuli kako se šestomjesečno dijete igralo s ključevima i kako se samo zaključalo pritiskom na tipku ključa, rekli su vatrogasci

Unatoč brojnim upozorenjima, jedna je majka u četvrtak predvečer u Osijeku ostavila šestomjesečno dijete samo u automobilu na 15 minuta. Prolaznici su na vrijeme uočili dijete u vozilu te su odmah alarmirali policiju i vatrogasce. Dogodilo se to oko 19 sati kada je u Osijeku temperatura zraka bila oko 30 stupnjeva, prema podacima DHMZ-a 31,1 °C. 

– Prolazila sam Ružinom i vidjela što se dogodilo. Nisam mogla doći k sebi, jer se već davno upozorava na to da se djeca nipošto ne ostavljaju u automobilu – ispričala je za SiB jedna Osječanka  dodajući da je ubrzo na mjesto događaja uz vatrogasce, dojurila i hitna pomoć te policija. Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka dojavu je zaprimila u 19.03 sati, a na mjesto događaja stigli su u 19.07. Brzom intervencijom vatrogasci su uspjeli u nešto više od 60 sekundi specijalnim alatom otvoriti vrata na vozačevoj strani. 

VEZANI ČLANCI: 

– Zatekli smo dijete na suvozačkom mjestu u automobilu marke BMW 3. Od majke smo čuli kako se šestomjesečno dijete igralo ključevima i kako se samo zaključalo pritiskom na tipku ključa. Do našega dolaska dijete je u automobilu bilo više od 15 minuta, bilo je oznojeno i uznemireno – ispričao je zapovjednik JVP-a Goran Ivković dodajući kako na automobilu prozor nije bio spušten. Ne samo da se dijete nije smjelo samo naći u automobilu već nipošto nije smjelo biti ni na suvozačevoj strani, istaknuo je.

– Bude ovakvih situacija pet do šest godišnje pa još jednom valja naglasiti da nema ostavljanja djeteta u automobilu ni u kojem slučaju, a isto vrijedi i za ostavljanje životinja – upozorio je. 

GALERIJA Ovo su najviše temperature ikad izmjerene u Hrvatskoj: 1981. u ovom je gradu izmjereno čak 42,8 °C

Zagreb: Temperatura  u automobilu ostavljenom na suncu u 12:30 h
1/12

Komentara 13

GM
gmižić
10:20 21.06.2024.

Glasači DP-a....

Avatar Idler
Idler
10:22 21.06.2024.

Beba od 6 mj se sama zaključala ??? Sva sreća kaj se ni krenula vrtit pod ručnom po parkingu ! Inače ne kužim kojim to alatom trebaš minutu za otprt auto, lupiš po bočnoj šajbi i stvar rješena.

GO
Gof33
10:20 21.06.2024.

Vrlo neodgovorno i nepromišljeno, ima žena nebbrojeno koje bi bile predivne majke ali na žalost ne mogu dobiti vlastito dijete a neke rađaju jednostavno a onda ne znaju što i kako s njim . . .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije