Malodobnika vezao, tukao, ošišao i iz zračnice pucao mu pod koljeno

30.06.2009.
u 13:03

Tomasa Jerkovića (20) splitska policija prijavila je zbog mučenja 15-godišnjeg dječaka, odnosno zbog protupravnog oduzimanja slobode, kako je to službeno okvalificirala Policijska uprava splitsko-dalmatinska. Motiv mu je navodno bio dječakovo tračanje.

Danas oko 16 sati pronašli smo mučenog 15-godišnjaka u njegovoj kući u Nerežišćima na otoku Braču. Pronašli smo ga još pod dojmom stravičnog događaja od nedjelje:

– Prijatelj me nazvao i rekao mi da drugom njegovom prijatelju treba popraviti motocikl, pa kako ja to znam, pozvao je mene da im pomognem. Otišao sam u garažu u središtu mjesta, gdje se već nalazio Tomas Jerković, kojeg poznajem. Nakon što smo popravili motor, Tomas mi je rekao da ostanem, da ga pričekam, da on ide po psa. A zapravo je išao po konop kojim me je vezao. Počeo me je tući, opalio mi je nekoliko pljuski, te je vikao zašto kradem njegovo gorivo. Govorio sam mu da nisam, ali on se nije dao razuvjeriti. Vezao me je i odrezao mi je pramen kose. I dalje je tvrdio da sam mu ja ukrao gorivo. Sve vrijeme to je gledao i malodobni prijatelj koji je i pozvao 15-godišnjeg dječaka da pomogne u popravku motocikla.

– Ispalio mi je i hitac iz zračnice u potkoljenicu. Tada mu je malodobnik rekao da je bilo dosta i da me pusti na miru pa me je Tomas još dvaput udario nogom u stražnjicu i izbacio iz garaže. Na kraju mu je zaprijetio “Ako netko ovo sazna, drugi put u puški će biti pravi metak!”

Jerković je inače otprije poznat policiji zbog nasilničkog ponašanja.Zbog zaštite identiteta maloljetnika u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj nisu htjeli govoriti o pojedinostima nesvakidašnjeg slučaja. Kaznenu prijavu proslijedili su Državnom odvjetništvu u Splitu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije