Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ročište u Sarajevu

Mamić priznao da je predsjedniku Suda BiH darovao sat od 15.000 eura: 'Bio je to simboličan poklon'

Mostar: Konferencija za medije Zdravka Mamića u hotelu Mepas
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/4
15.02.2024.
u 15:07

Sumnja se kako je Mamić darovao sat pritvorenom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu u doba kada se odlučivalo o njegovom izručenju Hrvatskoj

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić darovao je skupocjeni sat pritvorenom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu, a iako Mamić tvrdi da se radilo o "simboličnom poklonu", tamošnje tužiteljstvo to smatra podmićivanjem. Čulo se to na ročištu na sudu u Sarajevu, gdje se raspravljalo o zahtjevu Tužilaštva BiH o produžetku pritvora sucu Debevcu i bivšem direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću, uhićenima u prosincu.

Sastanak u Grudama

Sumnja se kako su se Mamić i Debevec sastali u jednom lokalu u Grudama, a posrednik im je bio poduzetnik Ljiljanko Palac. Kako donosi portal Klix, istražitelji nisu utvrdili kada se taj susret odigrao jer je Debevec skoro sve svoje sastanke i putovanja označavao kao povjerljivo pa se ne zna kada je putovao u Grude. Inače, predsjednika Suda BiH u svim službenim putovanjima vozi službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Mostar: Konferencija za medije Zdravka Mamića u hotelu Mepas
1/8

Zdravko Mamić ispitan je proteklog tjedna u SIPA-i u Sarajevu, a kako prenosi isti medij, istražiteljima je rekao kako sat nije mit, već se radilo o "simboličnom poklonu" koji je dao predsjedniku Suda BiH. Baš u to vrijeme tamošnje pravosuđe odlučivalo je o hrvatskom zahtjevu za izručenje Mamića. Portal Klix navodi i da je Mamić, kako je navodno rekao, "znao da je dobro imati predsjednika suda na svojoj strani za vrijeme tih postupaka".

"To nije simboličan poklon"
- Sat od 15.000 eura nikako ne može biti simboličan poklon - komentirala je, pak, tužiteljica Bojana Jolović na današnjem ročištu u Sarajevu. Istaknula je i kako je to nedopustivo i bez obzira na to je li Debevec utjecao na odluku o Mamićevu izručenje. Podsjetimo, izručenje je odbijeno pa se Mamiću sudi u odsutnosti, na Županijskom sudu u Osijeku. Nepoznato je za sada hoće li tužiteljstvo u BiH pokrenuti kazneni postupak i protiv Zdravka Mamića, zbog davanja mita.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 9

PR
pravednik2
15:30 15.02.2024.

15.000 eura - simbolično! Haha.

CH
chemica
15:34 15.02.2024.

No dobro, ipak je to Bosna. Kad je u Hrvatskoj tako "darivao" suce, završili u zatvoru i oni i on zajedno s njima. U Bosni pak sudac mrtav hladan donese odluku u korist lika koji ga je "darivao". Smijene ga, ali Mamića i dalje odbijaju izručiti ili makar pospremiti onkraj brave, već pazi te farse, traže od Hrvatske da opet traži njegovo izručenje! Zbog "darova"! Hehehehe

DA
darwil
15:36 15.02.2024.

Da ga i zatvorite on bi otkupio zatvor i pretvorio ga u hotel 4x uz potporu Turude

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije