Antifašisti RH:

'Za ministarska mjesta predložena su dva ultra desničara kojih se nebi postidio diktatorski režim'

Franjo Habulin
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/2
22.01.2016.
u 11:45

Habulin tvrdi da je mandatar Vlade Tihomir Orešković objeručke prigrlio dva ultra desničara koje bi Sabor uskoro trebao potvrditi

Predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, Franjo Habulin prokomentirao je nedavne političke događaje, kako stoji u priopćenju.

Habulin tvrdi da je mandatar Vlade Tihomir Orešković za ministarska mjesta predložio dva ultra desničara vrijedna diktatorskog režima, a koje bi Hrvatski sabor trebao i potvrditi za nove članove Vlade. 

Pozitivnim kvalifikacijama ministra branitelja smatra iskustvo stečeno u Specijalnoj policiji tijekom Domovinskog rata i kandidaturu od prosvjednika pred Ministarstvom branitelja. 

Ministar Crnoja sastavljao bi liste za Hrvatsku nepoćudnih osoba, koje su očito svi oni koji ne dijele njegove uskonacionalističke nazore. - rekao je Habulin. 

Rizičnijim odabirom vidi ministra kulture Zlatka Hasanbegovića jer smatra da negira općenarodnu antifašističku borbu i sve one koji su poginuli zbog dikatorskih sila - nacizma i fašizma. 

- Taj je mogući ministar član Bleiburškog voda, skupine koja žaluje nad propašću Nezavisne države Hrvatske. Jer ne treba zaboraviti da su kod Bleiburga zarobljeni i mnogi Muslimani iz zloglasne Handžar divizije, koja je iza sebe ostavila brojne krvave tragove, osobito u Bosni i Hercegovini. - smatra predsjednik SABA-e.

Vjeruje i da se Tihomir Orešković trebao detaljnije informirate prije nego li se odlučio za ponuđene HDZ-ove ministre. Nadodajući da antifašizam nije samo ideološke prirode, već svjetonazorsko i civilizacijsko opredjeljenje.

>> Antifašisti prosvjeduju protiv fašizacije Hrvatske i javne mise zadušnice za Pavelića

Komentara 24

BL
Blizard
12:02 22.01.2016.

Diktatorski režim Hrvati su preživjeli , ako je vaša bol sto nemozete živjeti u tom blagostanju jer uvijek dođe kraj a vas početak kraja sve je blizi ,trzajte još malo mada bi puk volio da to potraje malo duže !!

NI
ninja72
11:48 22.01.2016.

...a kome ti pripadas ?

GL
GLADIATOR
12:28 22.01.2016.

Pa normalno da ovoj nakazi sa slike puno stvari se ne sviđa ..., neznam samo koga zanima njegovo mišljenje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije