Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izrazila podršku scholzu

Merkel oštro osudila napad: "Ovo je prekretnica u povijesti Europe"

merkel
Foto: PIXSELL
1/3
25.02.2022.
u 11:55

Dodala je kako ovaj put, za razliku od 2014. kada je, u vrijeme dok je ona bila kancelarka, Putin okupirao Krim, ovaj napad pogađa čitavu Ukrajinu

Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel oštro je u petak osudila ruski napad na Ukrajinu i dala punu podršku aktualnom kancelaru Olafu Scholzu u njegovim nastojanjima da zaustavi akciju Vladimira Putina.

- Ovaj agresivni rat Rusije predstavlja duboku prekretnicu u povijesti Europe nakon Drugog svjetskog rata. Za ovu eklatantnu povredu međunarodnog prava nema nikakvog opravdanja i ja ju najoštrije osuđujem - rekla je Angela Merkel.

- Moje misli i solidarnost u ovom groznim trenucima su s ukrajinskim narodom i vladom predsjednika Volodimira Zelenskija - rekla je bivša kancelarka.

Ona je izrazila punu podršku naporima vlade njezinog nasljednika Olafa Scholza (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD) da zajednički s Europskom unijom, SAD-om, partnerima u grupi G7 i NATO-u pruže otpor napadu Rusije.

- Sa zabrinutošću pratim razvoj događaja - rekla je Merkel. Dodala je kako ovaj put, za razliku od 2014. kada je, u vrijeme dok je ona bila kancelarka, Putin okupirao Krim, ovaj napad pogađa čitavu Ukrajinu.

Angela Merkel se u prošlosti zalagala za održavanje dijaloga s Moskvom te je isto tako podržavala gospodarski projekt plinovoda Sjeverni tok II. Od odlaska u mirovinu početkom prosinca Angela Merkel izbjegava izjašnjavati se o aktualnim temama.

Razvoj situacije u Ukrajini uživo pratite ovdje.

VIDEO Snimka opraštanja od obitelji koja slama srca

Komentara 4

Avatar Sidewinder
Sidewinder
12:19 25.02.2022.

Pa Njemci svojom pasivnim ponašanjem ( uzrokovanim čistim ekonomskim oportunizmom) su prilično pridonjeli današnjoj situaciji u kojoj se nalazi Ukrajina. Nekako me podsjeća na pakt Molotov-Ribentrop.. SLAVA UKRAJINI!

TA
TaxiTeheran
13:53 25.02.2022.

Dobro jutro,Merkel!Njoj nikada nista nije bilo jasno kao ni ekipi iz Bruxellesa.

DU
Deleted user
13:45 25.02.2022.

Ona i putin se poznaju dok je ona bila u komunistima sve se zna putin dobro zna njemački

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije