Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Regije Zagreb i Osijek

Meteoalarm izdao upozorenja: Evo gdje je danas moguće grmljavinsko nevrijeme!

Grmljavinsko nevrijeme
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
09.06.2015.
u 13:20

Meteoalarm je izdao žuta i narančasta upozorenja na grmljavinsko nevrijeme za danas i sutra

Utorak je donio pretežno sunčano, ali i nestabilno vrijeme. Mjestimičnih pljuskova i grmljavine, uz jači razvoj oblaka, bit će uglavnom u unutrašnjosti, dok je u središnjim i istočnim krajevima moguće i izraženije grmljavinsko nevrijeme, javlja DHMZ.

Zbog grmljavinskog nevremena Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za zagrebačku i osječku regiju te žuto upozorenje za karlovačku i kninsku regiju.

Vjetar je slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu jugozapadni i sjeverozapadni, a navečer na sjevernom dijelu ponegdje se očekuje bura. Najviša dnevna temperatura većinom će se kretati između 26 i 31 Celzijevih stupnjeva.

U srijedu će u većini krajeva biti pretežno sunčano i nestabilno. Poslijepodne su gotovo u cijeloj zemlji mogući pljuskovi s grmljavinom, a najveća vjerojatnost pljuskova je u gorju i unutrašnjosti Dalmacije te osobito u Slavoniji gdje je moguće i nevrijeme, javlja DHMZ.

Prema trenutnim podacima Meteoalarma, za srijedu je izdano žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena za regije Gospića, Knina i Osijeka.

Vjetar na kopnu uglavnom će biti slab sjeverni, na Jadranu slaba, umjerena podno Velebita ujutro i jaka bura, a poslijepodne u Dalmaciji jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se od 13 do 18, na Jadranu od 19 do 24, a najviša dnevna od 26 do 31 °C, u gorju i niža.

>> Prijete nam vrućine, evo kako preživjeti žege!

Komentara 11

SO
sojko2
13:49 09.06.2015.

kad kokošar piše članak u kokošarskim novinama onda u naslov stavlja riječ "evo" da bi što više ljudi kliknulo na članak. to rade kokošari željni klikova na njihov članak u neetabliranim 4- razrednim novinama. etablirane novine imaju jasne naslove, a večernji je već odavno propao na razinu najjeftinijih tračerskih šund novina.

CR
crnaguja1950
14:02 09.06.2015.

prvo,da li novinari znaju što je Meteoalarm i čemu služi?što znači žuto upozorenje a što narančasto?kako se do tih upozorenja dolazi?ne možete napisati da je izdano žuto upozorenje za regiju Zagreb i uzet to zdravo za gotovo!!!dajte se malo potrudite pa proučite meteo pojave i meteo modele i wannabe meteo modele ako se već primate pisanja o tome.ili zaposlite nekog sa PMF-a makar i prek student servisa pa da barem zna o čemu piše.

Avatar ivo587
ivo587
13:35 09.06.2015.

tima koji rade u meteoalarmu dati otkaz i zatvoriti radnju. Besposličari koji primaju plaću za ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije