intervju

Mila: Prije bolesti vapila sam za partnerom, a sada želim samo mir

mila horvat
Petar Glebov/PIXSELL
07.09.2013.
u 09:30

Sportska voditeljica, urednica i novinarka na HTV-u Mila Horvat priznaje da je bila jedna od onih koji nisu znali cijeniti ono što imaju, sve dok se nije našla u situaciji da se mora boriti za život

Sportska voditeljica, urednica i novinarka na HTV-u Mila Horvat priznaje da je bila jedna od onih koji nisu znali cijeniti ono što imaju, sve dok se nije našla u situaciji da se mora boriti za život. U veljači je u Beču operirala tumor jednjaka, a tri mjeseca poslije vratila se na posao na kojem je stalno čekaju novi izazovi. Jedan od njih je i današnja utakmica između Srbije i Hrvatske, na kojoj je lijepa 32-godišnja HTV-ovka zadužena za studijsku emisiju i reportaže o našoj nogometnoj reprezentaciji.

Kolege su džentlmeni

Slovite za jednu od rijetkih žena u Hrvatskoj koja se dobro razumije u nogomet. Kakav rezultat predviđate?

– Poslužit ću se diplomatskom retorikom koju godinama slušam od trenera: “Prognoze su nezahvalne”. Teško je biti objektivan, ali kako su naši dečki napravili odličan posao na utakmici u Zagrebu, vjerujem da će tako biti i u Beogradu.

Obično sportske novinare znanci žicaju da im srede ulaznice. Događa li se to i vama?

– Kad sam bila u Beču u bolnici, jedna me medicinska sestra zamolila karte za utakmicu protiv Srbije u ožujku u Zagrebu. Bolnica je zadnje mjesto na kojem bih očekivala da od mene netko traži karte, ali na kraju smo se sve dogovorile. Inače, možda je ljudima nezgodno pitati jednu damu pa moje kolege više stradavaju.

S vama je uvijek aktualna tema “Žene u nogometu”, a kako je ova utakmica visokog rizika, to je još aktualnije. Odnose li se kolege prema vama zaštitnički i kakav je njihov odnos prema ženi na, ipak, njihovu terenu?

- U početku, prije šest, sedam godina, nitko me nije shvaćao ozbiljno. Valjda mi je misija u životu da rušim barijere pa tu nerijetko i pogibam, ali uspjela sam pronaći put. Često sam se pitala što to meni treba, ali gušt vam je kada dođu kolege ili stručnjaci u svom području i kažu vam ‘svaka čast’. A kolege me nikad ne gledaju kao da mi trebaju popuštati jer sam žena. Neki imaju taj džentlmenski stav pa bi mi vjerojatno pohitali u pomoć u slučaju nereda na terenu, ali popuštanja u poslu nema zato što i sama imam stav da mogu sama sve bez ičije pomoći.

Eko hrana stiže iz Zagorja

Prošlo je više od pola godine otkako ste operirali tumor. Kako ste danas?

– Psihički bolje nego ikad. Nakon tako ružne epizode u životu, kad sam sve zbrojila, shvatila sam da sam s bolešću možda više profitirala nego što sam izgubila. Dobila sam prekrasne prijatelje, a postala sam i drugačija osoba i sviđam se sama sebi takva. Ljudi mi kažu da otkad sam došla s godišnjeg, drugačije zračim. Smirena sam i pozitivna, budim se s osmijehom na licu. Prije sam možda imala puno više razloga za sreću, a bila sam nezadovoljna. A fizički… trebam se još oporaviti. Nisam još u onoj formi kao nekad, pretrpjela sam teške komplikacije. Još ponekad osjećam bolove, ali čovjek nauči živjeti sa svime. Sve u svemu, sretnija sam i bolja nego ikad.

Jeste li morali mijenjati prehranu nakon operacije?

– Da, prije svega zbog sebe. Napravila sam neke stvari na koje sam ponosna, izbacila sam čokoladu iz prehrane, a bila sam ovisnik o njoj. Jedem samo zdrave, prirodne namirnice. Srećom, imam obitelj u Zagorju pa dobivam pakete eko hrane.

Pitanje koje sve zanima koliko i ishod utakmice Srbija - Hrvatska je - je li Mila slobodna?

– Da, Mila je slobodna i nikad mi nije bilo bolje samoj sa sobom. Sve ove mjesece o nekim stvarima nisam ni razmišljala, tek sam se nedavno maknula od bolnica i liječnika i počela živjeti kao čovjek. Bila sam na godišnjem, provela ga u miru s dragim ljudima. Ne razmišljam ni o čemu drugom, ni o muškarcima, ni o partnerima. Uživam u malim stvarima koje su neprocjenjivo važne i dišem punim plućima. Ništa više od toga ni ne tražim.

Prilaze li vam udvarači?

– Već je poznat stav da se muškarci, možda uvjetno rečeno, boje samostalnih žena. Onih žena koje odaju dojam da mogu sve same i da im nitko ne treba. Nikada nisam bila bahata, ali možda jednostavno nisam profil žene kojoj muškarci upadaju. I moje prijateljice dijele tu sudbinu. Prije bih znala reći: “E da mi je naći partnera koji bi mi bio ravnopravan”, ali sada ne razmišljam o tome. Zdravlje, mir i ravnoteža su mi na prvom mjestu.

>>Zanosna Mila Horvat izmamila uzdahe u Umagu!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije