Nije mu shvatljivo

'HDZ-ov prijedlog o uhidbenom nalogu je nečuven!'

zoran milanović
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
14.11.2013.
u 18:21

– Politička stranka u Saboru predlaže da se Ustavom oduzme jurisdikcija hrvatskom pravosuđu?! – snebiva se premijer

Premijer Zoran Milanović danas je “nečuvenim i neshvatljivim” ocijenio HDZ-ov prijedlog da hrvatski sudovi ne mogu odbiti provođenje europskog uhidbenog naloga ako Hrvatska nije prije njegova zaprimanja pokrenula kazneni postupak protiv tražene osobe.

– Politička stranka u Saboru predlaže da se hrvatski Ustav izmijeni tako da se oduzme jurisdikcija hrvatskom pravosuđu?! To je, u poplavi svakakvih prijedloga izmjena zakona, pa i Ustava, dosad nezabilježeno – rekao je Milanović i dodao: “Ovo treba čitati, ovo je popularno štivo, neka se vide motivi takvog prijedloga izmjene Ustava”.

– Da se vidi kako netko tko ima domovnicu, putovnicu i hrvatski je zastupnik gleda na hrvatsko pravosuđe i na njegove kapacitete da sudi za teška kaznena djela. Pošaljimo to u Švedsku ili Njemačku, nikako u Hrvatsku – zaključio je Milanović.

>>HDZ: Ovakvih poteškoća ne bi bilo da smo mi na vlasti

Komentara 51

BI
billynik
18:42 14.11.2013.

Njemu je sve neshvatljivo u to smo se nažalost svi uvjerili.

ZD
zdepar
18:33 14.11.2013.

milanoviću, cijeloj Hrvatskoj a i šire , poznata je tvoja upućenost u zakone

BA
balic
18:40 14.11.2013.

Opet njemu nije nesto jasno ,bas zbog toga i jesu dobili od EU po "glavi".. Ako je EU raspisala tjeralicu za nekim ili podnijela kaznenu prijavu(Slucaj Perkovic i njemacka) ,onda se toj istoj osobi sudi u zemlji gdje je pocinjenoo kazneno djelo a ne u hrvatskoj jer u hrvatskoj protiv njega nije podignuta optuznica... Sta tu nije jasno ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije