Prodaja Ine

Milanović: MOL nudi 2800 kuna po dionici, a Vlada spava

zoran milanović
Robert Anić/PIXSELL
VL
Autor
Jasmina Popović
06.12.2010.
u 14:33

Upozorio je i da činjenica da Mađarska preuzima predsjedavanje Unijom u prvoj polovici sljedeće godine čini cijelu situaciju još delikatnijom.

- MOL nudi malim dioničarima 2800 kuna po dionici, a Vlada spava. Ministar gospodarstva tvrdi da je to legitimno pravo MOL-a, a ministar financija da je riječ o udarcu ispod pojasa. Premijerka ne kaže ništa. Očito odnos Vlade i MOL-a nije partnerski nego suparnički - ocijenio je na konferenciji za novinare Zoran Milanović, predsjednik SDP-a.

Upozorio je i da činjenica da Mađarska preuzima predsjedavanje Europskom unijom u prvoj polovici sljedeće godine čini cijelu situaciju još delikatnijom.

- Nadam se da te dvije stvari nisu povezane. Za MOL je ovo možda samo poslovni interes, ali je zato za Hrvatsku strateški. Pozivamo Vladu da učini sve što se može kako bi zadržala kontrolu nad Inom. No Vlada se od četvrtka nije izjasnila o tome. Očito je riječ o neusklađenosti, neznanju i nesposobnosti - kaže Milanović i naglašava da mirovinski fondovi šalju signale da su zainteresirani za Inu.

- Možda oni mogu ponuditi odgovarajući iznos, ali mi od Vlade baš ništa nismo čuli - kaže Milanović. On se nije htio izjasniti smatra li MOL-ov čin pokušajem neprijateljskog preuzimanja, no rekao je da to što MOL sada radi pokazuje da je svjestan da ima dominantnu poziciju.

Komentirajući Pupovčevu izjavu "Sačuvaj me bože HDZ-ova domoljublja i SDP-ova liberalizma" izrečenu povodom rasprave o Zakonu o HRT-u, Milanović je rekao da je u lipnju ove godine, kada im  je Vlada  htjela uzeti 25 posto,  SDP bio najglasniji u zaštiti prava HTV-a, a koalicijski partneri, koji su sada glasni, bili su tada manji od makova zrna.

- Gledajući realno i pragmatično, treba pomoći onima koji žive od tržišta. HTV-u se jamči poseban status jer je to nacionalna institucija  koja ima utjecaj i izvan Hrvatske i njihovi prihodi od 1,2 milijarde kuna od TV-pristojbe i pristojan dio od oglašavanja jamči mu sigurnost - misli Milanović.

Ključne riječi

Komentara 36

MM
Mladen Miletić
22:12 06.12.2010.

Milanović: MOL nudi 2800 kuna po dionici, a Vlada spava; nije istina zna se samo neka raja prodaje svoje dionice Vlada čeka te novce od malih dioničara ...

OG
Oger
10:30 07.12.2010.

Vinkec. da,da,onomad je Racan iz groba vodio Jacinu ruku. Zato je i rekla da nije potpisala. Zli duhovi su je zaveli. I ovo najnovije je Racan skuhao. Sotona od Racana ispraznio Jacinu glavu zato ona sada nista ne zna. Dobroo da imamo tebe koji nam kazes sto je tocno.

OB
-obrisani-
06:32 08.12.2010.

najsigurniji parovi- uvjerite se http://vaha-tips.blog.hr/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije