predsjednik države

Milanović poručio Plenkoviću: Drž' se poslovice, mudra je: 'U kući obješenog ne spominje se konopac'

Požega: Predsjednik Milanović sudjelovao na svečanoj prisezi 37. naraštaja ročnih vojnika
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
24.04.2023.
u 16:04

Milanović je komentirao Dragana Kovačevića i slučaj Janaf

Predsjednik Zoran Milanović danas je u Križevcima odgovarao na aktualna pitanja novinara. "Prije nekoliko dana je proganjana i šefica USKOK-a. Šefica DORH-a proganjala je i Jelenića, tu je nešto trulo.  Ti odnosi su grozni.  Ako oni smještaju tako jedni drugima, a onda zamislite kako onda sustav funkcionira kod teških kaznenih djela. To više nije tema nakon par dana. Nitko se nije udostojio saznati koje je ime vozača. Ta buka se nije utišala, a Andrej Plenković po treći, četvrti put, se hvata nekakve prčvarnice u Slavonskoj, gdje su neki ljudi zalazili. Spominje Dragana Kovačevića, glavnu odvjetnicu mota kao gibanicu oko lakta, komentira slučaj čovjeka, kojeg je dva puta imenovao, kao da je čovjek već osuđen. Ja ću se protiv toga boriti", kazao je komentirajući ostavku ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić.

"On se okomio na nekog nesretnika. Maltretira ga kao vrag grešnu dušu. Nije dovoljno da su se napili krvi ovom vozaču, sad idu na Dragana Kovačevića", kazao je. "Ničim izazvan, JANAF izlazi s priopćenjem. Privatna Plenkovićeva prćija. Kovačević je reagirao. Netko u ime JANAF-a podsjeća da je on lopov. Oni po Plenkovićevom nalogu gaze po svakom. Tu nije kraj", kazao je. 

"Kovačević je reagirao na pljuvačnicu Plenkovićeva, to je tvoj kadar, moj nije. Ne prestaje ga gaziti", kazao je Milanović. Kazao je da HRT privatna prćija HDZ-a.

"Poruka AP-u, drž' se poslovice, mudra je: 'U kući obješenog ne spominje se konopac'", kazao je Milanović Plenkoviću, misleći na njegovo spominjanje Slovenske u kojoj se, kakao je rekao "vucaralo pola Plenkovićeve vlade". "Načelo i presumpcija nevinosti vrijedi za sve", dodao je. 

Problem s alergijom

Milanović je komentirao Plenkovićevu izjavu o njegovom 'šmrkanju'.

"Da, imam problema s alergijom. Plenković to komentira. Ako misli na opijate moram ga podsjetiti da su to opijati kojima se koriste HDZ-ovci. To su skupi opijati, mi koji nismo pljačkali nemamo novaca za to", kazao je. 

Video: Zoran Milanović: To "lažeš" je došlo sa AP-om

 

 

Ključne riječi

Komentara 29

SE
sedmica
16:24 24.04.2023.

izuzetno antipaticna osoba

DU
Deleted user
18:00 24.04.2023.

Čim mu se spomene frend Dragan i Slovenska odmah dobije mlade. Valjda nečista savjest, što li?

CO
coky
16:36 24.04.2023.

Nije šmrcanje problem, problem je testiranje uzroka, zašto netko šmrca :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije