Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD JE I SLUŽBENO

Milanović potpisao rješenje o imenovanju Hrvoja Omrčanina zamjenikom ravnatelja SOA-e

Zlatar: Presjednik Zoran Milanović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća
Foto: Marko Juric/PIXSELL
1/2
05.07.2024.
u 16:16

Rješenje je doneseno na temelju članka 66. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske

Predsjednik Zoran Milanović potpisao je u petak rješenje o imenovanju zamjenika ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije kojim se Hrvoje Omrčanin imenuje zamjenikom ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije, priopćeno je s Pantovčaka. 

Rješenje je doneseno na temelju članka 66. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske te uz prethodno mišljenje Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskoga sabora, a donijeli su ga Predsjednik Republike Hrvatske i predsjednik Vlade Republike Hrvatske koji Rješenje i supotpisuju.

Omrčanin je, kako je Večernji list već pisao, trenutačno pomoćnik ravnatelja za operacije, što znači da je i do sada praktično bio drugi čovjek SOA-e. Pomoćnik ravnatelja za operacije rukovodi svim operacijama SOA-e i prikupljanjem podataka.

VEZANI ČLANCI:

Omrčanin je rođen 1976. godine i po zanimanju je kriminalist i stručni specijalist sigurnosti. U državnoj upravi zaposlen je od 1998. godine te je radio u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova te u sigurnosno-obavještajnom sustavu. Završio je brojne nacionalne i međunarodne edukacije i obuke iz područja sigurnosno-obavještajnog rada, a predavač je na stručnim edukacijama SOA-e.

Ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije Daniel Markić od rujna preuzima Obavještajno-analitički centar EU (EU INTCEN).

 

GALERIJA Pogledajte kako je Zoran Milanović izgledao prije 10 godina: Mislite li da se promijenio?
Zlatar: Presjednik Zoran Milanović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća
1/14

Komentara 5

Avatar Ričard
Ričard
21:32 05.07.2024.

Naš i pored Bidena djeluje senilno

Avatar film
film
21:35 05.07.2024.

milanović je nebitan lokalni političar domet su mu dodik, orban, rama...

Avatar Ričard
Ričard
21:13 05.07.2024.

Još smi potpisivati. Nema još sudskog skrbnika,?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije