'NE RAZGOVARAJU, MRZE SE...'

Milanović: To je kao da ti izbijem oko, i onda ti kažem, pa nema veze Bog ti je dao dva oka

Omišalj:  Zoran Milanović na obilježavanju 30. obljetnice Općine Omišalj
Goran Kovacic/PIXSELL
17.07.2023.
u 11:16

Predsjednik Zoran Milanović je kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske sudjelovao na ispraćaju 12. hrvatskog kontingenta za Poljsku u bjelovarskoj vojarni Bilogora. Nakon toga odgovarao je na pitanja novinara koja je naravno najviše zanimalo kako komentira plinsku aferu u HEP-u, njegov odnos s premijerom Andrej Plenkovićem, (ne)sazivanje izvanredne sjednice Sabora zbog situacije oko Hrvatske elektroprivrede (HEP) i štrajka u pravosuđu.

Na pitanje kako komentira plinsku aferu i događaje u HEP-u, te nesazivanje izvanredne sjednice Sabora. 'Skeptičan sam prema odredbama Ustava koje 30 ili 20 godina nisu korištene, vjerojatno postoji razlog za to. Staješ na nečiju stranu otvoreno. Ja razumijem njihove porive i motive. Tu je slučaj primjera tipičnog kriminalnog nemara. Zaudara na to. Država je oštećena za neki iznos zbog kojeg neki od ovih momaka ne ustaje ni iz fotelje. Kralo se puno više. Neka još malo razmisle. Ne želim proceduralno zauzimat stranu, iako je osobno zauzimam, moji stavovi su jasni. Pa nisam ja HDZ doveo na vlast. Nije se nitko ni javio, ja mogu i ne moram slušati njihove konferencije. Možda je tu rečeno sve što je treblo biti rečeno', rekao je predsjednik Zoran Milanović

'Kažem bilo je puno većih šteta, svakakvih marčapija, argument koji sam čuo od jednog ministra da je time umanjena samo jedna ušteda, to je kao da ti izbijem oko, i onda ti kažem, pa nema veze Bog ti je dao dva oka. Očito je da su katastrofalni odnosi među nekim osobama. Ne razgovaraju, mrze se, podmeću si...", kazao je.

VIDEO Milanović: To je kao da ti izbijem oko, i onda ti kažem, pa nema veze Bog ti je dao dva oka

Nitko mu se oko izvanredne sjednice Sabora još uvijek nije ni javio. “Razumijem njihov prvi poriv, ali očito su zadovoljni onime što je rečeno na Odboru. Plenković i HDZ više od toga ni ne žele reći.”

VIDEO Milanović o štrajku u pravosuđu: Nakon što se iscrpi, vratit će se na posao i zabušavati

'Nije me zadovoljilo, bez obzira na šutnju Vlade, opet kažem to je kriminalni nemar. Tko god je znao, a nije ništa poduzeo, to je zapovjedna odgovornost", smatra predsjednik te ističe kako je šteta napravljena. 

VEZANI ČLANCI 

'Ja recimo tako ne bi mogao upravljati državom, ja sam imao većinu koja je izabrana na izborima i onda su se još neki priključili, nisam imao nikoga na platnom spisku, ljudi ne razgovaraju učinjena je šteta', smatra predsjednik.

VIDEO Milanović: Očito je da su katastrofalni odnosi među nekim ljudima

Komentara 45

PA
pavlov
11:31 17.07.2023.

A što ti ne odgovoriš, zašto si sa drugom Prdoljakom kreirao zakone zvane još i LexPPD i LexC.E.M.P., kojima je dat cjelokupni uvoz prirodnog plina firmi aka lokalnom mikro poduzetniku, Romskog porijekla, kojeg ste pretvorili u tajkuna, i digli cijenu "zelenog kilovata" 2x kao pogodnost kriminalcima iz Posušja!!! Narod masno plaća grijehe braće Milanović!!! Da je bracek završio malo u Remetincu, još bi živ bio.....

DU
Deleted user
11:17 17.07.2023.

Kranjsku kobasica bi bila bolja predsjenica.

DU
Deleted user
11:37 17.07.2023.

Ovaj samo talasa po nekakvoj zapovjednoj odgovornosti a on sam nema nikakve odgovornosti.Prica o nekakvoj kradi a nema nikakve dokaze za to.Trla baba lan da joj prodje dan.🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije