Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krešimir macan:

'
Milanović živi u svom svijetu. Ali, ako se ne prilagodi, propast će'

Zoran MIlanović (1)
Slavko Midzor/Pixsell
19.03.2013.
u 17:36

U svom je obračunu sa svima otišao toliko daleko da mnogi komunikolozi nisu ni htjeli komentirati njegov nastup, smatrajući kako je prevršio svaku mjeru

Premijer Zoran Milanović u ponedjeljak je pozvao novinare kako bi dao izjavu o napadu mladića hrvatske nacionalnosti na pravoslavne bogoslove kod Kistanja, a zapravo je medijsku pozornost zlorabio kako bi se obračunao sa svim svojim kritičarima.

Ne želi stručnu pomoć...

Nakon što su se njegovim riječima ovih dana našli uvrijeđeni profesori engleskog jezika, koje je spominjao braneći Ingrid Antičević Marinović, sada je uvrijedio profesora povijesti, mještane Špičkovine i Vukovine, medije, analitičare i komentatore, oporbu, ali je omalovažio i vlastite suradnike – stručnjake za odnose s javnošću, koji su mu savjetovali da ne održava konferenciju za medije. U svom je obračunu sa svima otišao toliko daleko da mnogi komunikolozi nisu ni htjeli komentirati njegov nastup, smatrajući kako je prevršio svaku mjeru, i poručujući kako bi takve ispade premijera najbolje bilo ignorirati "zbog zaštite javnog prostora". No, neki od njih koji su prozvani ipak su reagirali.

– U vezi s najnovijim premijerovim istupom želim reći da sam sve što o njegovoj retorici mislim rekla jučer. Ne bih ništa dodala, a najnoviji nastup to i potvrđuje. Hvala premijeru na PR-u! – bilo je sve što je o jučerašnjem Milanovićevu nastupu, u kojemu je i nju osobno ponizio, željela putem Facebooka komentirati komunikologinja Mirela Španjol Marković. Ta je stručnjakinja gostovala u nedjelju u HTV-ovu Dnevniku 3 u kojem je, opisujući nastup premijera Milanovića, izjavila da on nije dobar komunikator te da nikad neće biti nazvan hrvatskim Churchillom.

Opći dojam svih komunikologa s kojima smo jučer razgovarali jest da se predsjednik Vlade Zoran Milanović, blago rečeno, pogubio, da je ušao u sferu iracionalnog političkog ponašanja te da zloupotrebljava svoju funkciju kako bi se obračunavao sa svim svojim kritičarima te da je njegovo vrijeđanje građana neprihvatljivo. Kažu da premijer s javnošću, odnosno s građanima uopće ne vodi dijalog i da se njegova komunikacija svela na "popujući" monolog.

– Mislim da on mora shvatiti da je predsjednik Vlade, znači da predstavlja sve građane, a ne samo one koji su za njega glasovali – tvrdi Krešimir Macan, stručnjak za komuniciranje s javnošću. Dodao je da agresivan stil koji Milanović prakticira u posljednje vrijeme nije proizašao iz neke nove premijerove strategije, nego da Milanović u javnim nastupima jednostavno srlja.

– On je, recimo, u subotu želio "zakucati" Ruži Tomašić i imao je "zicera", ali sve je uprskao spomenuvši građanski rat. I onda umjesto da kaže kako je pogriješio jer je spomenuo građanski rat, on nastavlja po svom i objašnjava što je zapravo želio reći. Imao sam puno klijenata i svi su se prilagodili okolnostima u kojima djeluju, ali Zoran Milanović i dalje živi u nekom svom svijetu. Mora znati sljedeće: ili će se prilagoditi ili će propasti – kaže Macan.

A što se tiče, kako je rekao, premijerovih aspiracija da uređuje program HTV-a, Macan mu je poručio da se, ako želi uređivati na HTV-u, javi na natječaj za urednička mjesta koji je raspisala nacionalna televizija.

Nastavak zajamčen

Na premijerov najnoviji ispad reagirali su mnogi koje je prozvao i vrijeđao, a ako je suditi prema riječima kojima je počeo jučerašnju konferenciju – "Ja neću prestati otvoreno govoriti. Drugog oružja nemam" – to vjerojatno nisu zadnje riječi izrečene o toj temi.

>>Milanović: Crnokošuljašima se dopušta da klijaju na neistini!

Komentara 242

OB
-obrisani-
17:43 19.03.2013.

Taj covjek je samozaljbljen ,egocentrican ,osvetoljubiv i neodgovoran ... On ponizava i proziva gradjane zemlje koju su mu dali na upravljanje,nadam se da su uvidjeli svoju gresku i da ce to ispraviti... bezobrazan je za obrazovanog covjeka...

Avatar dkunovac
dkunovac
17:43 19.03.2013.

Na predsjednika vlade uopće više ne treba trošiti rijeći, a ni medijski prostor.

FL
flok
17:43 19.03.2013.

što ne progovori o kreditu NLB

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije