DODATNA POMOĆ

Ministar Ranko Ostojić ipak posjetio krizni Vrgorac

ranko ostojic
Igor Kralj/Pixsell
10.02.2012.
u 16:20

Prema riječima ministra Ostojića, neke lokalne sredine dobro su odradile posao dok su neke ''cvilile'' premda su im bili isti vremenski uvjeti

– Razgovarali smo s članovima kriznog stožera ovdje u Vrgorcu zbog toga što ovo područje može biti pogođeno elementarnom nepogodom i velikom nanosima snijega. Uvjerio sam se u spremnost lokalnog stožera za moguće nepogode koji je učinio sve da se spriječi stradavanje ljudi. Nikome život nije bio ugrožen. Pokazali su ovdje kako se može sve uz dobru organizaciju napraviti – izjavio je Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova, u Vrgorcu nakon razgovora s gradonačelnikom Borisom Matkovićem i članovima lokalnog stožera.

>>Sve o vremenskim nepogodama koje su pogodile Hrvatsku čitajte u specijalu

Ministar Ranko Ostojić, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić, pročelnik HGSS-a Vinko Priznić, Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, pročelnik DUZS-a područni ured Split Petar Škorić i načelnik PU splitsko-dalmatinske Ivica Tolušić obilaze najugroženije točke vrgoračkog područja kako bi se najkvalitetnije pripremili za nove snježne nepogode koje najavljuju meteorolozi.

Prema riječima ministra Ostojića, neke lokalne sredine dobro su odradile posao dok su neke ''cvilile'' premda su im bili isti vremenski uvjeti. U cilju kvalitetne pripreme, specijalnoj policiji dovedene su iz Zagreba dodatne snage koje će se angažirati ako to bude potrebno. Pripremljena su i namjenska specijalna vozila kojima se može doći do najudaljenijih i najizoliranijih sela.

– Nije dovoljno samo proglasiti snježni dan, treba se za njega i pripremiti – poručio je ministar hvaleći Vrgorac od kojeg bi, naglasio je, mogli mnogi naučiti. Na upit je li mislio izravno na Split, ministar Ostojić kazao je da nije samo riječ o Splitu nego i o nekim drugim sredinama.

U svakom slučaju, sve je pripremljeno da nadolazeće nevrijeme ne bi izazvalo katastrofe i neželjene posljedice. Posebno je rečeno da je u svim ovim nedaćama u proteklih tjedan i više dana na vrgoračkom području ozlijeđena samo jedna osoba.

Komentara 8

OB
-obrisani-
18:45 10.02.2012.

Ministar Ranko Ostojić ipak posjetio krizni Vrgorac Prema riječima ministra Ostojića, neke lokalne sredine dobro su odradile posao dok su neke \'\'cvilile\'\' premda su im bili isti vremenski uvjeti --------------- A ovaj imbecil od diletanta je kao pozvan i stručan da ocjeni tko je dobro odradio posao? To je mogao izreći i iz Zagreba, samo je trebao kazati: sve mjesne zajednice, općine, gradovi i županije u kojima je ološ iz SDP-a na vlasti su dobro odradile posao čišćenja snijega! A Split su trebali ići čistiti svi ministri i ostala SDP bagra iz državne uprave i javnih poduzeća, kao i saborski zastupnici porijeklom ili prebivalištem iz Splita. Nego je li se onaj degenerirani skojevac od Jrjevića Bje negdje pojavio sa lopatom ili lopatu ima samo u glavi?

JA
jamanuša
18:46 10.02.2012.

Došao viditi jesu li na uzgor PACIGANSKI spomenici. Da je htjeo obaći ugrožene onda bi došao prije sedam dana.

KU
kukuriku
18:03 10.02.2012.

..ma Ostoja -milicajac, je posá viditi kako su prosle ovce, od njegovoga druga-N.Stazicá..., tamo porid Vrgorca !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije