89 zaraženih

Ministar Vili Beroš otkrio koliko bi mogla trajati kriza s koronavirusom

Vili Beroš
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
18.03.2020.
u 22:54

Ako se ova epidemija bude ponašala u skladu s ponašanjem svih ostalih epidemija, a vidimo da u Kini ide pri kraju, onda možemo nagađati da će trajati 4 do 5 mjeseci, kaže ministar zdravstva

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da je u Hrvatskoj ukupno 89 osoba zaraženih koronavirusom, posljednji slučajevi.

No, otkrio je i koliko bi kriza s koronavirusom mogla trajati.

– Ako se ova epidemija bude ponašala u skladu s ponašanjem svih ostalih epidemija, a vidimo da u Kini ide pri kraju, onda možemo nagađati da će trajati 4 do 5 mjeseci,  znači negdje do 6-7 mjeseca – rekao je Beroš u RTL Direktu.

– Ako i to bude tako, to neće biti strašno. Bitno je da to prebrodimo i krenemo dalje – rekao je ministar.

Kazao je i kako svi liječnici u svim bolnicama imaju dovoljno opreme, ali i da je KB Dubrava spremna za teže bolesnike.

VIDEO Zašto je važno ostati kod kuće?

Ključne riječi

Komentara 50

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
01:25 19.03.2020.

Pustimo sad to kolio će epidemija trajat, zašto ste zatvorili skoro pa sve privatne djelatnosti a javni prijevoz kao glavni izvor zaraze niste, ajde gukni pripametni golube.

CH
chupakabra
08:14 19.03.2020.

Svaka čast ministru Berošu na dosadašnjim pripremama, vidi se da kada svijest i struka idu ruku pod ruku. Nadam se da će uroditi plodom.

Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
23:17 18.03.2020.

Dugo je i do 6-7, a kamoli da nije sigurno da je to tako i da se novi val neće pojaviti opet u jesen, ili da se uopće neće prekinuti. Kinezi nisu netko kom bi trebalo vjerovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije