Miroslav Tuđman:

Obitelj se ne želi miješati u odabir spomenika

Miroslav Tuđman
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.04.2016.
u 06:30

Ocjenjivački sud na natječaju je odabrao četiri jednakovrijedna rada – Nevena Bilića, Marije Ujević Galetović i Marijane Birtić, Kažimira Hraste te Kuzme Kovačića.

Dok se vode stručne rasprave i polemike o četiri predložena rada na natječaju Grada Zagreba za spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, u kojima ne manjka podosta kritika i nezadovoljstva, htjeli smo doznati što o predloženim rješenjima misli obitelj pokojnog predsjednika. Stoga smo Miroslava Tuđmana upitali može li reći kakav je stav obitelji Tuđman o četiri predložena rješenja te postoji li jedan koji se njima čini prihvatljiv.

– Kao obitelj, nikada se nismo petljali u odluke koje drugi trebaju donijeti. O tome trebaju odlučiti oni koji su za to i zaduženi – kazao nam je jučer Miroslav Tuđman. I dok se još ne zna kako će na kraju izgledati spomenik prvom hrvatskom predsjedniku, koji će biti postavljen u zagrebačkom Parku dr. Franje Tuđmana, rezultate natječaja u kojem nijedan rad nije osvojio prvu nagradu, već su njih četiri jednakovrijedna, dio arhitektonske struke proglašava jednako razočaravajućima. Ocjenjivački sud na natječaju je odabrao četiri jednakovrijedna rada – Nevena Bilića, Marije Ujević Galetović i Marijane Birtić, Kažimira Hraste te Kuzme Kovačića.

>> Stručnjaci o rješenjima spomenika Tuđmanu: Razočaravajući su!

Komentara 23

SA
santos008
08:57 04.04.2016.

Ovdje se radi o predsjedniku Hrvata i oni ce birati kako bi spomenik bio i lijep i velik po ukusu onih koji vole Predsjednika dr.Tudjmana i Hrvatsku,sta se vi javljate,kad ne volite ni njga ni njegovu [nasu] drzavu.

SA
santos008
08:51 04.04.2016.

U bivsoj Jugi drzavne banke su imale ''Gotovinske kredite'' od 300.000 dinara za poboljsanu ishranu,naime morao si ''pokupiti'' djecu pa doktoru da ih pregleda i kad doktor utvrdi da su djeca neuhranjena dobijes ''potvrdu za poboljsanu ishranu'' i sa tomtom potvrdom ides u banku koja ti da 300.000 kredita i ti fino u kupovinu nakupujes namirnica ,djeca se najedu tako da dobiju proljev od ''pojacane ishrane''Tako se desavalo sa nama a ovi sto su pusili'' Marlboro'',dok su im ukinuli privilegije i nisu mogli pusti'' Marlboro'' ,prihvatili se pusaka,to su oni sto danas ''vicu'' :'' Ko nas bree zavadi.''

LA
Lavica7
13:08 04.04.2016.

Koliko danas ima gladne djece u Hrvatskoj? Sto dobivaju za "poboljsanu ishranu"? Hostiju. Nedjeljom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije