oštećeni za više tisuća kuna

Mladi par nije ni slutio kako će završiti prodaja mobitela, 'kupac' iskoristio njihovu naivnost

aplikacije
Pixabay
31.03.2022.
u 09:31

On je primio uređaj kako bi ga pregledao, no potom je s njime odjurio i prodavatelji ga nisu uspjeli uhvatiti

Brojni građani svakodnevno oglašavaju i prodaju predmete putem interneta, no osobe koje se nalaze 's druge strane' nisu uvijek pouzdane. To dokazuje i slučaj iz Velike Gorice gdje je sinoć mladom paru muškarac pri susretu ukrao pametni telefon, predmet kojeg su prodavali. 

Sve se dogodilo u Zagrebačkoj ulici, oko 21:30 sati. Nakon dogovora putem interneta, djevojka i mladić susreli su se s muškarcem. On je primio uređaj kako bi ga pregledao, no potom je s njime odjurio i prodavatelji ga nisu uspjeli uhvatiti. 

Krađa je prijavljena policiji u Velikoj Gorici, a mladi par je zbog naivnosti materijalno oštećen za više tisuća kuna

Susreti s nepoznatim osobama mogu biti riskantni jer svatko putem društvenih mreža može stvoriti lažni profil i sakriti svoj identitet što znatno otežava njegov kasniji pronalazak. Zbog istog su razloga, naime, internetske prijevare sve češća pojava na koju policija učestalo upozorava. 

Pronalasku i naknadom prepoznavanju počinitelja uvelike može pomoći vaše zapažanje. Naime, pojedinosti njegova izgleda i odjeće ili karakteristični drugi dijelovi tijela mogu biti od koristi. 

Što se tiče kupnje preko internet oglasnika, oštećeni mogu biti i kupci mobitela. S obzirom na to da brojni uređaji imaju više podataka za praćenje, kradljivi otuđene pametne telefone često preprodaju. Kada kupac umetne svoju karticu, postoji šansa da će policija detektirati signal te potom nedužnom kupcu oduzeti uređaj koji je ranije zabilježen kao ukraden. Prvotni vlasnik svoj će uređaj dobiti natrag, no kupac koji nije znao da kupuje ukradeni uređaj neće dobiti povrat novca. 

VIDEO Snimljen trenutak kada su tri nasilnika pokušala oteti auto s majkom i sinom unutra

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije