predao se vlastima

Mladić optužen za terorističku prijetnju: Prijetio smrću Joeu Bidenu

US President Joe Biden delivers remarks on the Senate Passage of the $1.9 trillion coronavirus relief bill
Foto: Shawn Thew - Pool via CNP/DPA/PIXSELL
1/3
17.03.2021.
u 07:19

Usto je na svom mobitelu imao informacije o izradi bombe i o tome gdje nabaviti potreban materijal, navodi se u priopćenju. Optužen je za terorističku prijetnju i upotrebu računala radi počinjenja kaznenog djela, što su dvije točke optužnice za koje može dobiti 20 godina zatvora za svaku

Amerikanac je optužen za terorizam u Michiganu jer je prijetio da će ubiti predsjednika Joea Bidena i demokratske dužnosnike, priopćile su u utorak pravosudne vlasti te savezne države na sjeveru Sjedinjenih Država. Joshua Doctor (21) objavio je u siječnju niz komentara na platformi iFunny.

Prijetio je da će vatrenim oružjem ubiti američkog predsjednika, čelnicu demokrata u Kongresu Nancy Pelosi i demokratsku guvernericu Michigana Gretchen Whitmer nazivajući se "katalizatorom" nove američke revolucije, rekla je glavna odvjetnica te države Dana Nessel u priopćenju.

Usto je na svom mobitelu imao informacije o izradi bombe i o tome gdje nabaviti potreban materijal, navodi se u priopćenju. Optužen je za terorističku prijetnju i upotrebu računala radi počinjenja kaznenog djela, što su dvije točke optužnice za koje može dobiti 20 godina zatvora za svaku. U utorak se predao vlastima, a 8. travnja se treba pojaviti pred sudcem.

Američka vlada je krajem siječnja objavila službeno izvješće u kojemu prvi put upozorava na domaću terorističku prijetnju, napose na "ekstremiste" koji dolaze iz redova političkih protivnika Joea Bidena. Demokratski predsjednik je obećao da će "pobijediti bjelački rasizam i domaći terorizam" u svom inauguracijskom govoru 20. siječnja.

Gretchen Whitmer je još lani bila na meti omanje skupine krajnje desnice koja ju je planirala oteti i "suditi" joj za veleizdaju zbog uvođenja restriktivnih mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa.

Ključne riječi

Komentara 4

MI
mismokanibali
09:18 17.03.2021.

Namjestano, lafo ekstremni desnicar dok ljevica baca bombe po bliskom istoku ...

DU
Deleted user
08:04 17.03.2021.

Upozorio bi sve koji su u kontaktu s g.bidanom da mu ne kazu glasnije dobro jutro ...da ne padne ni ziv ni mrtav.....

Avatar Vakserčina
Vakserčina
08:54 17.03.2021.

Ja sam uvjeren da Bidni Joe nije kriv što SAD srlja u diktaturu.. Čovijek jednostavno nije svjestan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije