17,6 posto u 2023.

Mlinar Grupa ostvarila značajan rast: Plaće zaposlenika porasle za 40% u zadnje dvije godine

Foto: Mlinar Grupa
1/4
29.05.2024.
u 12:34

Plaće zaposlenika u posljednje dvije godine porasle su za čak 40 posto, a ponose se i uspješnim uključivanjem stranih radnika u svoje timove

Mlinar Grupa ostvarila je značajan rast ukupnih prihoda tijekom 2023. godine, dosegnuvši 163,3 milijuna eura, što predstavlja porast od 17,6 posto u odnosu na 2022. godinu. Rezultati su to poslovanja tvrtke koja u Hrvatskoj djeluje već više od 120 godina i vodeći je proizvođač pekarskih proizvoda u zemlji sa sve značajnijim utjecajem u regiji i velikim izvoznim volumenom, piše u priopćenju Mlinar Grupe.

Grupa je protekle godine zabilježila rast normalizirane dobiti prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) od 33 posto u odnosu na 2022., dosegnuvši 26,3 milijuna eura, nastavlja. I u prvom kvartalu 2024. godine je Grupa zabilježila rast prihoda od 18 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Prodaja pokazuje stabilan rast u svim kategorijama, a Mlinar je u prošloj godini ukupno prodao 210 milijuna komada proizvoda. Osim toga, Mlinar ulazi u novi investicijski ciklus i planira značajno proširiti kapacitete linija u tvornici bureka u Osijeku tijekom 2025. godine.

Uz prodaju u vlastitoj maloprodajnoj mreži i trgovačkim lancima u Hrvatskoj i regiji, izvoz na tržišta poput Rumunjske, Nizozemske, Švedske, Švicarske i Južne Koreje predstavlja važan dio poslovanja Mlinara. Ukupno 39,8 milijuna komada proizvoda prodano je na više od 20 svjetskih tržišta u 2023. godini što predstavlja rast izvoznih prihoda od 38 posto u odnosu na prethodnu godinu. 

VEZANI ČLANCI:

Kao dio svog fokusa na održivost te uz pomoć sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u okviru Modernizacijskog fonda, Mlinar je uložio sredstva u postavljanje solarnih panela na svoje proizvodne pogone u Zagrebu, Šibeniku i Osijeku, objavljeno je u priopćenju. Time Mlinar postaje prva pekarska industrija u kojoj proizvodi dolaze iz energetski održivih izvora. Trenutno su u testiranju i električna i hibridna vozila za tvrtkinu dostavnu flotu od gotovo 200 vozila, a ulažu i u smanjenje otpada od hrane (koristeći povrat za stočnu hranu ili bioplinska postrojenja). Nabava robe i sirovina također je značajno materijalno pitanje pa se tvrtka ponosi činjenicom da 96 posto svih korištenih sirovina, materijala i usluga nabavlja od domaćih dobavljača, dalje navode u priopćenju.

Plaće zaposlenika u posljednje dvije godine porasle su za čak 40 posto, a ponose se i uspješnim uključivanjem stranih radnika u svoje timove. Danas u Mlinar Grupi radi 2.395 zaposlenika, 50 posto menadžerskih pozicija obavljaju žene, a ujedno žene čine gotovo 80 posto zaposlenih na svim menadžerskim i rukovoditeljskim pozicijama, tvrde u priopćenju.

- Mlinar je lider u pekarskoj industriji zahvaljujući svom fokusu na inovacije i razvoj novih proizvoda. Svi zaposlenici doprinose transformaciji kompanije, osiguravajući snažan timski duh i zajedništvo. Kroz kontinuiranu kreativnost, inovacije te zapošljavanje mladih talenata, Mlinar gradi budućnost pekarstva - zaključio je predsjednik Uprave Mlinar Grupe, Mladen Veber.

GALERIJA Buduća snaha Roda Stewarta na vjenčanju u Dubrovniku će nositi vjenčanicu hrvatske dizajnerice
1/8
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
16:50 29.05.2024.

Poznato je kako se , na žalost , u Hrvatskoj kruh više ne peče. Iz Poljske ,Italije i Slovenije uvozi se polugotovi zamrznuti kruh. Postoje izuzeci, ali rijetki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije