ZAKON O SPOMENICIMA

Mlinarić: Država će napokon ukloniti spomenike koji veličaju stradale pripadnike srpske vojske

Zagreb: Stipe Mlinarić dao je izjavu medijima
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
07.08.2024.
u 14:52

"Davnih dana je to trebalo napraviti ali ispada da se čekao DP da se to i napravi."

Saborski zastupnik DP-a Stipe Mlinarić najavio je danas kako će tijekom listopada ove godine u saborsku procedure biti upućen i Zakon o spomenicima. Prema njegovim riječima radi se o zakonu u čiju izradu je uključeno nekoliko ministarstava, a cilj je da se uklone svi spomenici koji veličaju pripadnike srpskih vojnih i paravojnih postrojbi među kojima je i spomenik Vukašinu Šoškoćaninu koji je oštećen prije nekoliko dana.

- Nisam za to da pojedinac to radi i uzima pravdu u svoje ruke ali će država to jako brzo napraviti. Zakon o spomenicima bi trebao na snagu stupiti 1. siječnja iduće godine tako da mislim da će tijekom iduće godine svi takvi spomenici širom Hrvatske biti uklonjeni – rekao je Mlinarić.

Dodaje da takvih spomenika u Hrvatskoj nije niti trebalo biti te da je sramota države što se na jedan takav zakon čekalo 30-ak godina. Mlinarić je rekao i kako su ustrojili saborski tim koji se bavi tim zakonom kao i da do sada nisu naišli niti na jedan problem.  - Davnih dana je to trebalo napraviti ali ispada da se čekao DP da se to i napravi. Nekima smeta što smo rekli neke stvari javno i da ćemo ih promijeniti i napraviti – istakao je Mlinarić.

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 1

JA
Jatiser
18:49 07.08.2024.

Baš smo država...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije