Djeca djeci

Možeš postati žrtva ako ideš na Facebook ili blog!

'                               '
''
18.06.2010.
u 13:40

Mnoge djevojke objavljuju svoje neprimjerene fotografije ili koriste prostačke izraze, osudila je Ida Hamer, dječja gradonačelnica Zaboka.

Na posljednjoj, 8. sjednici u ovoj školskoj godini, Dječje gradsko vijeće Zaboka raspravljalo je o opasnostima interneta.

Primjedbe gradonačelnice

Dječja gradonačelnica Ida Hamer i članica Dalija Kolar iznijele su niz primjera korisnih strana interneta, ali i opasnosti koje vrebaju na djecu korisnike. To se prvenstveno odnosi na sudjelovanje malodobnih osoba na Facebooku i raznim blogovima, čime mogu postati žrtvama pedofila ili varalica. Zbog toga preporučaju učenicima nižih razreda osnovnih škola da im internet služi za učenje i igru, a starijima da ne postavljaju svoje profile i ne otkrivaju previše osobnih podataka koji se mogu zlorabiti. Nikako neka ne objavljuju svoju adresu ili broj telefona nepoznatim sugovornicima.

Neprimjerene fotografije

– Primijetila sam i da mnoge djevojke objavljuju svoje neprimjerene fotografije ili koriste prostačke izraze kako bi pokazale da su već prave "face", a ne slute u kakvu se opasnost time dovode. Osim toga, Facebook oduzima previše vremena, koje kasnije nedostaje za odmor ili učenje – kazala je gradonačelnica.

Pouku iz rasprave članovi DGV-a formulirali su u rečenici: – Internet je koristan, ali je i vrlo štetan za mlade ljude.

Čuli smo i primjedbu da internet otupljuje čovjeka, jer sve odgovore daje kao na dlanu, ali oni nisu uvijek točni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije