Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revolucija u prometu

Mučite se s plaćanjem parkiranja? Uz jednu aplikaciju uštedjet ćete na vremenu, naknadama i troškovima, a i spasiti živce!

parkiranje
Foto: Shutterstock
1/5
18.06.2024.
u 09:59

Uz Austriju, Italiju, Slovačku, Sloveniju i Hrvati mogu uživati u jednostavnijem plaćanju parkiranja bez dodatnih naknada i troškova.

Svima su nam poznati problemi sa parkiranjem i pronalaskom slobodnog parkirnog mjesta. Prema Državnom zavodu za statistiku lani je bilo 1.910.131 registriranih osobnih vozila na hrvatskim prometnicama, što je u odnosu na 2022. više za 3,8 posto. Rastući broj vozila na cestama dovodi do sve veće gužve na prometnicama, ali i na parkiralištima. Ova situacija frustrirajuća je za vozače te predstavlja izazov za lokalne vlasti i urbaniste.

Jedan od glavnih faktora koji doprinose problemima s parkiranjem je upravo porast broja automobila, pogotovo tijekom ljetne sezone i za vrijeme popularnih događanja. U kombinaciji s nedostatkom kvalitetnog, lako dostupnog i efikasnog javnog prijevoza, sve više ljudi se odlučuje za vlastiti automobil kao prijevozno sredstvo.

Osim povećanja broja automobila, nedostatak infrastrukture za parkiranje također ima značajnu ulogu. Mnogi gradovi nisu pratili rast broja vozila izgradnjom ili osiguravanjem dovoljnog broja parkirnih mjesta, što dodatno pogoršava gužve i stvara dodatni pritisak na postojeću infrastrukturu.

Međutim, jedna od najpopularnijih aplikacija za plaćanje parkiranja, s preko 1.000.000 korisnika, Bmove, unosi dodatne pogodnosti u ovu svakodnevnu aktivnost, pružajući vozačima jednostavno, brzo i praktično rješenje za sve njihove potrebe vezane uz plaćanje parkiranja.

Prednosti Bmove aplikacije

Bmove aplikacija nudi niz značajki kako bi plaćanje parkiranja i punjenje električnih vozila bilo najpovoljnije, odnosno bez dodatnih naknada i troškova te kako bi plaćanje parkiranja bilo besprijekorno iskustvo bez muke. S Bmove-om možete kupiti karte za parkiranje na  uličnim parkirnim mjestima i u garažama koristeći inovativni sustav prepoznavanja registarskih oznaka.

Bmove eliminira potrebu za gotovinskim plaćanjem ili slanjem SMS poruka, omogućujući korisnicima da bez dodatnih naknada i troškova lako plate parking putem svojih bankovnih kartica ili putem Bmove prepaid računa. Korisnik sve transakcije može pratiti kroz izvještaj o kupovinama, što pojednostavljuje upravljanje financijama.

Beskontaktno parkiranje

Tehnologija prepoznavanja registarskih oznaka omogućuje automatsko prepoznavanje vozila, čime se smanjuje potreba za fizičkim unosom podataka, preuzimanjem ulazne karte i plaćanja na blagajni na zatvorenim parkiralištima i u garažama te je na taj način ubrzan cijeli proces parkiranja. Korištenje beskontaktnog plaćanja putem Bmove aplikacije na lokacijama Best in Parking-a značajno je povoljnije. Trenutno važeće uvjete možete provjeriti na mrežnim stranicama: Home Croatia | Best in Parking.

Geolokacija i obavijesti

Bmove koristi geolokacijske funkcije kako bi automatski prepoznao zonu parkiranja. Također, Bmove korisniku šalje obavijest o isteku vremena parkiranja, prije isteka vremena parkiranja, nudeći mogućnost produženja parkiranja bez potrebe za povratkom do automobila.

Foto: Bmove

Integracija s punionicama za električna vozila

Bmove aplikacija nije samo za vozila s klasičnim “ICE” (motori s unutarnjim izgaranjem) motorima – ona također nudi integraciju s punionicama za električna vozila. Ovo je značajna prednost za vlasnike električnih automobila, jer im omogućuje jednostavno pronalaženje električnih punionica i plaćanje punjenja, čime se dodatno poboljšava korisničko iskustvo.

Bmove za poslovne korisnike

Bmove nije samo rješenje za privatne korisnike. Poslovni korisnici mogu iskoristiti Bmove platformu za upravljanje parkiranjem svojih radnika i poslovnih partnera. Putem web portala, tvrtke mogu lako upravljati prepaid računima, dodjeljivati prava za plaćanje parkiranja različitim vozilima i korisnicima te pratiti sve transakcije na jednom mjestu.

Bmove aplikacija donosi revoluciju u parkiranju, čineći ga jednostavnijim, bržim i, za sve Best in Parking lokacije, povoljnijim. S inovativnim značajkama poput prepoznavanja registarskih tablica, beskontaktne naplate u garažama i integracije s punionicama za električna vozila, Bmove postavlja nove standarde u urbanom parkiranju. Bez obzira jeste li privatni ili poslovni korisnik, svi želimo zaboraviti na stres i usredotočiti se na važnije stvari u životu, zato su ovakve aplikacije spas za sve vozače.


Sadržaj nastao u suradnji s Bmove.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije