ne zna za blagdane

Na mljetsku plažu doplutala i odbojkaška lopta iz Albanije

mljet čišćenje (1)
Foto: Planet Zemlja
1/7
01.04.2013.
u 18:59

Earth Run Hrvatska obuhvatit će osam trka u osam gradova, a svaka trka će biti posvećena jednom hrvatskom nacionalnom parku.

Vodeći se mišlju kako priroda ne zna za blagdane ekološki aktivisti udruge Uskrs su proveli na Mljetu čisteći otok od silnog smeća što ga morske struje nanose iz Albanije i dalje. Tako je na jednoj plaži pronađena i lopta za odbojku iz Albanije.

Ekološkom akcijom koju je organizirala udruga Planet zemlja započela je promocija ekološko-sportske manifestacije Earth Run Europe 2013.

Udruga poziva građane i lokalne udruge da se priključe akciji čišćenja plaža na Mljetu.

Akcija čišćenja zajednički je projekt udruženih sila: planinarskih društava Naftaplin, Tesla-Eriksson i Dinaridi te udruge Planet Zemlja. Akcija traje do 06. travnja, a nakon blagdana će se u nju uključiti i svi raspoloživi lokalni ljudski resursi – vatrogasci, zaposlenici nacionalnog parka, lokalne udruge...

U sklopu ove akcije održat će se i prva od osam dvanaest satnih ultramaratonskih trka Earth Run Hrvatska. Planet Zemlja poziva sve na sudjelovanje u trci u utorak, 2.4. s početkom u 8.00 na Pristaništu.

Cijelu će trku istrčati Ivan Jelavić, poznati hrvatski maratonac i dragovoljac Domovinskog rata.

Earth Run Hrvatska obuhvatit će osam trka u osam gradova, a svaka trka će biti posvećena jednom hrvatskom nacionalnom parku. Najmanje jedan trkač će trčati čitavu trku bez prekida, a povremeno će mu se priključivati djeca, sportaši i drugi građani.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije