Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10. Vino-kap sajam

Na sajmu koji je izrastao iz malog \'vašara\' rekordan broj izlagača

vino-kap (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/5
28.04.2012.
u 17:01

Na sajmu sudjeluju i predstavnici mađarskih regija Kaposvar i Pesc koji su zainteresirani i za veću suradnju s ovim krajem

U Kaptolu je danas u organizaciji kaptolačke Udruge vinogradara, vinara i voćara otvoren deseti dvodnevni gospodarski sajam pod nazivom Vino-Kap.

- Krenuli smo prije deset godina s jednim malim \'vašarom\' na kojem je bilo tek desetak izlagača, a danas imamo respektabilnu manifestaciju, najveću u ovom kraju na kojoj se okupilo čak 230 izlagača iz cijele Hrvatske. Iako smo razmišljali da ove godine sajam i ne održimo zbog gospodarske krize izlagači, sponzori i naši partneri su nas pogurali da ipak to organiziramo i nismo pogriješili jer ove godine imamo rekordan broj izlagača – kazao je Ferdinad Novak, predsjednik kaptolačke Udruge V.V.V.

Na sajmu koji je otvorio požeško-slavonski župan Marijan Aladrović sudjeluju i predstavnici mađarskih regija Kaposvar i Pesc koji su zainteresirani i za veću suradnju s ovim krajem. Posjetitelji u dva dana mogu razgledati vrlo velik raspon onoga što se nudi, od vina, proizvoda od voća i meda do različitih rukotvorina te sve ono što treba poljoprivrednicima za njihovu proizvodnju. Tvrtka Agronom koja je nedavno prodala najskuplji kombajn u Hrvatskoj izložila ga je i na ovom sajmu. – Zadovoljni smo s obzirom na situaciju kako ide prodaja vrhunske, ujedno i najskuplje mehanizacije. Upravo danas smo isporučili još jedan takav kombajn u Koprivnicu. A ovdje imamo i jedan vrhunski traktor 140 konjskih snaga za 570.000 kuna te vinogradarko-voćarski traktor kojeg smo ovdje i prodali – kazao je Matija Bibić iz tvrtke Agronom koja se bavi prodajom poljoprivredne opreme i mehanizacije najboljih svjetskih proizvođača.

U sklopu sajma održan i je zanimljivi okrugli stol na temu \"Mogućnost iskorištenja energije bio-mase na području Požeško-slavonske županije“ o čemu su govorili prof.dr. Darko Kiš i dipl.ing. Mario Jakobović. Po prvi puta organizirano je uz pomoć Županijskog lovačkog saveza kuhanje lovačkog fiša.

- Uvijek volim tu doći jer na jednom mjestu mogu pogledati različitu opremu i mehanizaciju te usporediti njihovu cijenu i kvalitetu. Osobno sam zainteresiran za neku kupnju, ali još ću vidjeti hoću li trgovati. Sve pohvale domaćinu jer ni puno veća mjesta ne mogu ovako nešto organizirati - istaknuo je Stjepan Marković iz susjedne Brodsko-posavske županije.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar wratnik
wratnik
18:02 28.04.2012.

Ovkvog nesto jednostavno obradjuje covjeka.

KA
kapt56
07:33 29.04.2012.

Na žalost Kaptolčana jako malo na sajmu, njih to uopće ne zanima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije