UROŠ BLAŽIĆ

Na suđenju masovnom ubojici iz Srbije puštene jezive obiteljske snimke: 'Otac s pištoljem pleše po kući'

28.10.2024.
u 13:32

Tužiteljstvo je također prikazalo poruke iz WhatsApp grupe, gdje je Uroš Blažić raspravljao s drugim ljudima neposredno prije masakra, iako poruke nisu čitane, već samo pregledane.

Suđenje Urošu Blažiću, optuženom za masakr u selima Dubona i Malo Orašje, nastavilo se u ponedjeljak na Specijalnom sudu u Beogradu. Blažić je 4. svibnja prošle godine ubio devet osoba i ranio 14 drugih koristeći automatsko oružje i pištolj. U kolovozu je priznao krivnju, rekavši da razumije sve navode optužnice. 

Na suđenju su saslušani vještaci, a prikazane su i snimke i fotografije povezane s događajem. Prikazani su snimci kuće obitelji Blažić, kao i taksija u kojem je Uroš Blažić bio nakon masakra. Osim toga, prikazana je snimka njegovog oca Radiše, koja je nastala oko Nove godine, na kojoj se s pištoljem i kaubojskim šeširom kreće kroz kuću dok se prisutni smiju. Na snimci se vidi kako Radiša, držeći ruku na pištolju, prilazi unuku i izgovara: "Dobar, loš, zao", piše Nova.rs. 

Radiša je na suđenju izjavio da je revolver koji se pojavio na snimci prazan i da ne koristi klasičnu municiju. Također je naglasio da je znao da je Uroš imao dozvolu za pištolj. Na pitanje tužiteljstva o sigurnosti prolaska pored unuka s revolverom, odgovorio je da je sigurno jer je oružje bilo prazno i da je potrebno barut da bi se revolver napunio. Tužiteljstvo je također prikazalo poruke iz WhatsApp grupe, gdje je Uroš Blažić raspravljao s drugim ljudima neposredno prije masakra, iako poruke nisu čitane, već samo pregledane.

Podsjetimo, Uroš Blažić je 4. svibnja, naoružan automatskom puškom, pištoljem, streljivom i bombama, započeo krvavi pohod, ubivši devet osoba i ranivši njih 12. Uhićen je sljedeći dan u blizini Kragujevca. Psihijatrijsko vještačenje pokazalo je da je bio potpuno uračunljiv u trenucima počinjenja zločina.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Ovo je jedan od simbola Beograda, no jeste li znali da ga je izradio poznati Hrvat

1/8
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije