Arapsko proljeće

Nadamo se da se predsjednik više neće vraćati u Jemen

Jemenski predsjednik Saleh
AFP/REUTERS/PIXSELL
06.06.2011.
u 15:15

Jemenci se sada trude zaustaviti predsjednikovu obitelj u pokušajima iznošenja stotina milijardi dolara ukradena jemenskog novca iz zemlje

Nakon što je ranjeni jemenski predsjednik Ali Abdullah Saleh napustio zemlju i otišao u Saudijsku Arabiju, sukobi u njegovoj zemlji nastavljaju se svom silinom. Jemenska vojska nastavlja s topničkim udarima po dijelu glavnoga grada Saane u kojem je kuća Sadeka Ahmara, vođe plemena Hashed čije su snage odgovorne za ranjavanje jemenskoga predsjednika, a Ahmarove plemenske snage uzvraćaju minobacačkim granatiranjem po vojarni jemenske vojske smještene u drugom dijelu Saane. Novinar Husein Zahwe, koji izvještava za jemensku TV-postaju Al Alam smještenu u Saani, u telefonskom nam je razgovoru prenio strahove od moguće eskalacije sukoba.

– Saleh ima paravojnu postrojbu s više od 10.000 članova, od kojih je većina integrirana u jemenskoj vojsci. Nemojmo zaboraviti i na velik broj članova garde koja ga je čuvala i koja mu je i danas naklonjena – objašnjava Zahwe. O najavi mogućeg povratka predsjednika Saleha Zahwe nam je rekao:

– Ni ja, a koliko sam upućen, ni većina u zemlji ne vjerujemo da bi se predsjednik Saleh trebao vratiti u Jemen. Naime, da nije odlučio pobjeći iz zemlje, tada bi svakako ostao i liječio se u vojnoj bolnici u Jemenu, a ne otišao u S. Arabiju. Jemenci se sada trude zaustaviti predsjednikovu obitelj u pokušajima iznošenja stotina milijardi dolara ukradena jemenskog novca iz zemlje. (Hassan Haidar Diab/VLM))

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
16:19 06.06.2011.

Koje stotine milijardi usd ?????? Valjda milijuna !!

RI
Riznica
16:56 06.06.2011.

Interesantno, kako su u ovim najsiromasnijim muslimanskim zemljama presjednici najbogatiji ljudi na svijetu... Tako to biva u zemljama tudzih protektorata !\" Sve ove nevjernike ateisticke treba porotjerati iz muslimanskih zemalja !\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije