Sjever Teksasa

Najmanje 28 mrtvih u naletu tornada i oluja u SAD-u

tornado
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
27.12.2015.
u 19:18

Crveni križ otvorio je skloništa za prihvat obitelji koje su se nenadano našle bez doma

Spasioci su u nedjelju pretraživali kuće uništene u tornadima u Teksasu u kojima je poginulo najmanje 11 osoba čime se ukupan broj smrtno stradalih u nevremenu koji je pogodio jug SAD-a popeo na najmanje 28.

Stanovnici sjevera Teksasa otkrili su prizore uništenja probudivši se u nedjelju: iščupani krovovi, odnešena pročelja, naslage ruševina, automobila pa čak i čamaca odnesenih poput igračaka.

Niz tornada pogodio je u subotu šire područje Dallasa te vlasti strahuju od novih žrtava pod urušenim zidovima i u prevrnutim automobilima.

Na lokalitetu Garland, sjeveroistočno od Dallasa, tornado je udario potkraj subote iznenadivši vozače na cestama.

"Osam osoba je poginulo u oluji", objavila je gradska uprava Garlanda u nedjelju ujutro, povisujući brojku od pet mrtvih iznesenu u prvom trenutku.

Crveni križ otvorio je skloništa za prihvat obitelji koje su se nenadano našle bez doma.

Tri osobe su poginule u prolazu drugog tornada u Collin Countyju, sjeverno od Garlanda, po lokalnoj policiji.

>> Teksaški tornado 'ubio' osmero ljudi u predgrađu Dallasa

Ključne riječi

Komentara 1

MX
Mister X
21:08 27.12.2015.

Najmanje 28 mrtvih u naletu tornada i oluja u SAD-u Kod preko 300 miliona o čemu je riječ ? jer je vrijedno spomena ??? Jesmo o koliko sudbina saznali kod 250.000 Sirijaca koji su poginuli samo da se može sa sa 12 000 cisterni danonoćno izvoziti nafta ( kako reče Američki visoki d. poznavatelj pljačke nafte iz Sirije ) sitnica nije vrijedno spomena ...................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije