Najmlađi hrvatski kuhar koji se može pohvaliti Michelinovom zvjezdicom Deni Srdoč od 1. rujna više nije chef u restoranu Draga di Lovrana, a od tog dana se domaća gastro scena bavi i pitanjem kuda će mladi kulinarski mag, Hoće li ostati u Hrvatskoj ili će ga 'ukrasti' neki elitni restoran u inozemstvu? Rođeni Krčanin, doznaje se danas, i dalje neće daleko od svog otoka. Naime, pridružuje se timu Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa kao glavni kuhar za Nebo Restaurant & Lounge. Inače, otvorenje Hilton Rijeka Costabella Beach resorta, smještenog na potezu od Rijeke prema Opatiji, planira se početkom iduće godine.
- Iznimno se radujemo iskazati dobrodošlicu Deniju kao glavnom kuharu ekskluzivnog restorana smještenog na zadnjem katu našeg resorta. Sa Denijem koji će predvoditi tim stručnih kuhara u tom restoranu, donijet ćemo novo kulinarsko iskustvo i avanturu u Kvarnerski zaljev i Hrvatsku za sve naše goste - kaže Jose Luis Ruiz Arroyo, generalni direktor, Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa.
Dvadesetosmogodišnji chef, osim Michelinovom zvjezdicom, može se, inače, pohvaliti i titulom najboljeg mladog hrvatskog kuhara 2018. i mladim talentom godine od strane vodiča Gault & Millau. Ljubav i strast prema kuhanju usadila mu je, otkriva, baka koja mu je bila inspiracija za odabir karijere i odluku da upiše privatni kulinarski institut Oliva Allegra u Splitu.
- Moja jela su kreativan i suvremen prikaz mediteranske i hrvatske tradicije, sa receptima i sastojcima podrijetlom iz cijele Hrvatske. Predstavljanje moje interpretacije nove hrvatske gastronomije na tako jedinstvenom mjestu kao što je Nebo Restaurant & Lounge, zajedno s timom iz Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa vrlo je uzbudljiv projekt kojem se jako veselim - riječi su chefa Denija Srdoča, koji u svojoj kuhinju kombinira moderno i tradicionalno s daškom talijansko-francuskog utjecaja.
Iako glavni izvor nadahnuća ostaje ukorijenjen u njegovom mediteranskom nasljeđu, Srdoč gastronomiju doživljava kao globalnu umjetničku formu nadahnutu njegovom svakodnevicom i putovanjima tokom kojih istražuje povezanosti lokalnih i globalnih elemenata u svakoj kuhinji. Kako bi svoje goste usmjerio prema otkrivanju ove šarolike destinacije, Srdoč pažljivo odabire sastojke hrvatskih farmera i proizvođača koji se podudaraju s njegovim filozofijama "od farme do stola " i "zero food waste", poručuju iz riječkog Hilton Costabella resorta.
Novi će resort imati 194 smještajne jedinice, uključujući sobe i apartmane u vilama sa pogledom na more, te holistički wellness, šest restorana i barova, privatnu plažu, četiri dvorane za sastanke i vanjske prostore za razna događanja.