Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kao iz stripa

FOTO Obelikse, jesi to ti?! Na Pagu natjecanje u staroj vještini, posebno se istaknuo jedan natjecatelj

Na Pagu održano prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/19
06.05.2023.
u 15:45

Kao da je iz stripa ispao natjecatelj koji je na natjecanju na Pagu plijenio pozornost svojim upečatljivim izgledom.

U krugu Solane Pag održano je danas državno prvenstvo u starim vještinama izgradnje suhozida. Riječ je o 6. Prvenstvu Hrvatske u gradnji suhozida, a koje su organizirali udruga Dragodid i Turistička zajednica Grada Paga. Sve su ekipe gradile istovremeno, jedna do druge, svaka svoj segment zida. Vrednuje se, kako je ranije pojašnjeno na stranicama Grada, završenost segmenta i kvaliteta zida. Nakon gradnje slijedi zajednički ručak, žiriranje i proglašenje pobjednika.

Prvenstvo je dio programa Suhozidnog susreta koji je započeo jučer, 5. svibnja. Domaćini susreta su Grad Pag i Solana Pag, a podupiru ga Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Čistoća Pag.

No posebno se istaknuo natjecatelj koji je izgledao kao da je upravo stigao iz Galije. Plavobijele hlače pričvrstio je pojasom, a kosu je ispleo u dvije pletenice. Natjecatelj, "pljunuti" Obeliks privlačio je pozornost svojim upečatljivim izgledom.

Na Pagu održano prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida
1/18

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije