Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTU NAPETOSTI

NATO i Ukrajina vuku opasan potez, Rusija prijeti odmazdom: 'Naš odgovor bi bio vrlo bolan za EU'

Russian incumbent President Putin speaks after polling stations closed, in Moscow
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
1/5
13.06.2024.
u 21:34

G7 i Europska unija razmišljaju kako iskoristiti dobit ostvarenu zamrznutom ruskom imovinom na Zapadu kako bi Ukrajini dali veliki zajam kako bi se osiguralo financiranje Kijeva za 2025.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova rekla je u četvrtak da su pokušaji Zapada da uzme prihod od zamrznute ruske imovine kriminalni i da bi doveli do odgovora Moskve koji bi bio vrlo bolan za Europsku uniju. G7 i Europska unija razmišljaju kako iskoristiti dobit ostvarenu zamrznutom ruskom imovinom na Zapadu kako bi Ukrajini dali veliki zajam kako bi se osiguralo financiranje Kijeva za 2025.

Zaharova je u četvrtak također prijetnjom odgovorila na inicijativu dijela članica Unije da se ruskim diplomatima ograniči kretanje. Glasnogovorica ruskog ministarstva je rekla novinarima da je Zapad zaražen rusofobijom i da će Moskva poduzeti protumjere ako takva ograničenja budu uvedena.

Rusija će odgovoriti na sva ograničenja kretanja koja europske zemlje njezinim diplomatima, najavila je Zaharova. U pismu visokom predstavniku EU-a za vanjsku politiku Josepu Borrellu, osam ministara vanjskih poslova Europske unije pozvalo je EU da zabrani ruskim diplomatima slobodno kretanje po Uniji i ograniči ih na zemlje u kojima su akreditirani.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Putinova 'Sotona' nanišanila je 14 meta: Ako dođe do nuklearnog rata, Rusija će prvo gađati ove lokacije

Russian incumbent President Putin speaks after polling stations closed, in Moscow
1/29

Komentara 78

FU
Fusnota
21:51 13.06.2024.

Nije u pitanju rusofobija nego podrška prava Ukrajine u borbi protiv ruskog svijeta ili modernog fašizma.

Avatar zapadna turska
zapadna turska
21:59 13.06.2024.

hoće li putler sam odlučiti o sebi u mračnom bunkeru ili će mu Haag suditi?

Avatar gremo20
gremo20
21:58 13.06.2024.

još jedna ruska "crvena linija" je prijeđena 🤡. sad će medvedev opet zaprijetiti nuklearkama, a putin će tvrditi da oni nikome ne prijete nuklearkama. tako jadno, otrcano i patetično

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije