Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
devet županija

Ne bojte se ako čujete buku: Ovih dana nebom prolaze hrvatski Rafalei

Zagreb: Dan državnosti obilježen pokaznim vježbama Hrvatske vojske i policije te prigodnim letačkim programom
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/3
03.07.2024.
u 11:25

Iz HRZ-a su potvrdili kako se radi o redovitim letačkim aktivnostima, a objavili su i vremena

Od srijede do petka građani na području čak devet hrvatskih županija mogli bi čuti pojačanu buku jer piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva provode vježbe. Iz HRZ-a su potvrdili kako se radi o redovitim letačkim aktivnostima, a objavili su i vremena. 

''Tako se tijekom današnjeg dana u vremenu od 10:00 do 11:30 i u vremenu od 13:30 do 15:00 sati očekuje probijanje zvučnog zida na području Zagrebačke, Karlovačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Ličko-senjske i Zadarske županije. Probijanje zvučnog zida očekuje se na području navedenih županija i tijekom sutrašnjeg dana'', navodi se.

Ističemo kako Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova u skladu s regulativom i pravilima koja reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj, objavili su pa i pozvali građane da imaju strpljenja i razumijevanje zbog pojačane buke.

''Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, odnosno Republika Hrvatska, započeli su dolaskom Rafalea u Hrvatsku vojsku dugoočekivano novo poglavlje nadzora i zaštite zračnog prostora, koje pridonosi većoj sigurnosti svih hrvatskih građana'', objavili su.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Oštećeni krovovi, razbijeni automobili: Snimke iz zraka otkrivaju razmjere katastrofe u Bošnjacima

Zagreb: Dan državnosti obilježen pokaznim vježbama Hrvatske vojske i policije te prigodnim letačkim programom
1/21
Ključne riječi

Komentara 3

SA
Satnik1111
12:02 03.07.2024.

Smeta, smeta. Kako ono ide, neka pati koga smeta.

Avatar Idler 3
Idler 3
12:23 03.07.2024.

Hrvatski zrakoplovi na hrvatskem nebu - sam nek letiju 🇭🇷

ZI
ziva___istina
12:54 03.07.2024.

Samo neka lete, nije bitno koliko kosta sat leta po avionu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije