RADNA KNJIŽICA Zagrepčanki Nikolini Barukčić administracija ne želi upisali stručnu spremu

Ne priznaju mi školu

otv-02-txt.jpg
import
27.08.2006.
u 15:10

Za gradske vlasti Nikolina Barukčić, 20-godišnja Zagrepčanka, nema obrazovanja. Rubrika u kojoj treba upisati stručnu spremu u Nikolininoj je radnoj knjižici prazna, usprkos tomu što se četiri godine marljivo školovala za ekonomisticu, upisala je i ekonomski fakultet, a nedavno se i zaposlila. Javila nam nakon trodnevnog obilaženja Gradskog ureda za rad, u čijoj poslovnici izdaju radne knjižice. Nikolina kaže kako joj spremu djelatnici ureda nisu upisali jer na svjedodžbi o završnom ispitu na jednome mjestu nema navedene godine mature.

Nepotpun pečat
- Ne prihvaćaju to iako se na istome dokumentu ta godina vidi i ispisana je čak tri puta. Dva puta ju je napisala škola, a treći datum s godinom vidi se na zadnjoj stranici gdje je fakultet 17. srpnja 2004. na zadnjoj stranici stavio žig s jasno vidljivim datumom. Još jedan razlog zašto mi spremu nisu upisali u radnu knjižicu jest i taj što se pečat na završnoj svjedodžbi ne vidi u potpunosti. Na svjedodžbama sva četiri razreda pečat se vidi u potpunosti. Kada se usporedi s pečatom na završnoj, vidi se da je 100 posto jednak - priča Nikolina.
Tri dana je obilazila ured i gubila vrijeme. A radi preko Student servisa i ne može često izbivati s posla.

Kompliciraju život
- Pokušala sam im i to objasniti, ali ih ne zanima jer im je očito zanimljivo šetkarati ljude po gradu i komplicirati im život. Zar sve ove godine školovanja ništa ne znače? Te sitnice na svjedodžbi nisu moja pogreška, a smatram da se mlade i ambiciozne ljude koji žele raditi ne bi trebalo maltretirati ovakvim sitnicama - zaključila je Nikolina, koja će morati obići bivšu školu i u ured se vratiti s novim, vidljivijim žigom. Još neko vrijeme rubrika stručne spreme u njezinoj će knjižici zjapiti prazna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije