U BLIZINI GRADSKOG KUPALIŠTA

Nesreća u Petrinji: Strani državljanin (23) se utopio na ušću rijeke Petrinjčice

Grad Petrinja smješten je na desnoj obali Kupe, na uš?u Petrinj?ice
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
11.08.2024.
u 18:43

Na mjestu događaja obavljen je očevid, a naložena je i mrtvozornička obdukcija kako bi se utvrdili svi detalji tragičnog incidenta.

Oko 13.30 sati, 11. kolovoza u blizini gradskog kupališta na ušću rijeke Petrinjčice u rijeku Kupu u Petrinji, dogodila se nesreća. Naime, prema informacijama iz policije, utopio se 23-godišnji državljanin Egipta, koji je bio na privremenom boravku u Hrvatskoj. Na mjestu događaja obavljen je očevid, a naložena je i mrtvozornička obdukcija kako bi se utvrdili svi detalji tragičnog incidenta.

Kako bi se izbjegle slične nesreće u budućnosti, policija apelira na sve kupače da se pridržavaju sljedećih sigurnosnih preporuka:

  • Izbjegavajte kupanje neposredno nakon obroka: Česta pogreška koju mnogi čine je ulazak u vodu neposredno nakon jela. Preporučuje se da se s plivanjem počeka najmanje jedan sat nakon obroka.

  • Ne konzumirajte alkohol prije kupanja: Alkohol je jedan od glavnih faktora rizika za utapanje, kako kod mladih, tako i kod odraslih. Alkohol može smanjiti vaše sposobnosti i reakciju u vodi, stoga je važno izbjegavati njegovu konzumaciju prije i tijekom plivanja.

POVEZANI ČLANCI:

  • Postepeno ulazite u vodu nakon sunčanja: Nakon dužeg boravka na suncu, važno je ne skočiti odmah u vodu. Neka vaše tijelo postepeno uđe u vodu kako bi se prilagodilo promjeni temperature i izbjeglo šok.

  • Skačite u vodu samo ako znate da je sigurna dubina: Nikada ne skačite u vodu čija dubina nije poznata. Ako se odlučite skočiti, uvijek je bolje skočiti na noge, a ne na glavu.

  • Budite pažljivi ako niste potpuno zdravi: Ako imate zdravstvene probleme, izbjegavajte kupanje na osamljenim ili nesigurnim mjestima. Držite se u blizini drugih ljudi koji vam mogu pomoći u slučaju potrebe.

  • Ne prestajte nadzirati djecu: Ako ste s djecom, nikada ne gubite iz vida svoje mališane. Djeca se lako mogu izgubiti ili se utopiti, čak i u plićaku. Nemojte računati da će starije dijete brinuti o mlađem, jer je sigurnost djece isključivo vaša odgovornost.

  • Koristite pomagala za plivanje ako niste sigurni u svoje sposobnosti: Neplivači ili osobe koje slabije plivaju trebaju koristiti odgovarajuća pomagala za plivanje kako bi se povećala njihova sigurnost.

POVEZANI ČLANCI:

  • Plivajte u blizini spasilaca i pridržavajte se njihovih uputa: Spasioci su tu da vam pomognu. Slijedite njihove upute i znakove kako biste osigurali vlastitu sigurnost.

  • Ostanite smireni u kriznim situacijama: Ako se nađete u problemima, ostanite mirni, plutajte na leđima i mašite jednom rukom kako biste privukli pažnju i zatražili pomoć.

  • Pomoć u slučaju nesreće: Ako primijetite nekoga u nevolji u vodi, odmah potražite pomoć i obavijestite nadležne službe na brojeve 192 ili 112.

>> VIDEO Isplivala snimka nakon požara u Šibeniku: Skoro se sudarili brod i kanader, tragedija izbjegnuta za dlaku

Grad Petrinja smješten je na desnoj obali Kupe, na uš?u Petrinj?ice
1/38
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije