LJUBAV PREMA NAJBLIŽIMA

Nevjerojatna hrabrost žene na otoku Krku: Bacila se u bujicu da spasi svoja dva psa

Veliki potop na otoku Krku, pala rekordna količina kiše
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/27
31.05.2024.
u 15:37

Nevrijeme u noći s četvrtka na petak najjače je pogodilo područje Istre i Kvarnera, naročito Krk gdje je u 24 sata palo gotovo 300 mm kiše. Oborine nisu stale ni u petak ujutro, no do kraja dana očekuje se razvedravanje.

Čovjek zna što mu je najvažnije kad se dogodi upravo ono najgore. Nevrijeme koje je pogodilo dijelove Hrvatske, poplavilo je velike dijelove otoka Krka. Ljudi su krenuli spašavati što mogu, a neki upravo su se odlučili za svoje najmanje članove obitelji.

Hrabra Sanja nije razmišljala ni sekunde, već je odjevena ušla u bujicu kako bi spasila svoja dva psa čiji je željezni kavez na tom području odnijela voda, piše 24sata koji su objavili i snimku tog nevjerojatnog trenutku.

FOTO Pogledajte razmjere poplave na Krku: Bujica zarobila aute, uništila usjeve...

Veliki potop na otoku Krku, pala rekordna količina kiše
1/27

Nevrijeme u noći s četvrtka na petak najjače je pogodilo područje Istre i Kvarnera, naročito Krk gdje je u 24 sata palo gotovo 300 mm kiše. Oborine nisu stale ni u petak ujutro, no do kraja dana očekuje se razvedravanje. Najveće količine kiše zabilježila je meteorološka postaja Ponikve, čak 274 mm po četvornom metru. U samom gradu Krku palo je 193 mm, dok je u Brzacu izmjereno 109 mm. Portal Istramet navodi da se radi o posljedici statičnog sustava koji se satima zadržavao iznad kvarnerskih otoka.

- Na Krku su intervencije u većini slučajeva bile crpljenja vode iz poplavljenih objekata, u dva navrata su s prometnica uklonjeni odroni zemlje i kamenja a vatrogasci su pomogli izvući i dva vozila zaglavljena u vodi, naveo je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka Goran Grubišić

 

Intervencije su uglavnom obavljane na području grada Krka. Trenutno je najteža situacija u predjelu Kimpi pokraj Krka, gdje podzemne vode neprestano poplavljuju područje, pa vatrogasci crpljenjem nastoje održavati razinu vode.

Grubišić je za HRT kazao kako je voda trenutno u povlačenju, ali još uvijek se ne može procijeniti koliko je područje zahvaćeno poplavama. - Na nekim dijelovima ima i do dva metra vode. Problem je što se voda slijeva u centar grada s ove lokacije. Imamo već nama dobro poznate dvije lokacije na kojima ćemo idućih nekoliko dana ispumpavati vodu - kazao je vatrogasni zapovjednik,

Pratite OVDJE što se događa oko nevremena.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Stradun
Stradun
11:00 01.06.2024.

"... nije razmišljala ni sekunde, već je odjevena ušla u bujicu.."

DU
Deleted user
15:42 31.05.2024.

Lijepa vijest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije