CIJELI NIZ INTERVENCIJA

Nevrijeme nanijelo štetu u Zagrebu i više županija: Vjetar rušio električne stupove, stabla, prometne znakove...

Zagreb: Vjetar srušio stablo na invalidski prilaz stambene zgrade
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/9
28.05.2021.
u 09:59

Šteta je prijavljena u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, Varaždinskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Sisačko-moslavačkoj i Karlovačkoj županiji

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je da je nevrijeme koje je jučer zahvatilo središnju Hrvatsku ostavilo posljedice u više županija.

Prema izvješću, nevrijeme praćeno jakim vjetrom koje je sinoć oko 20 sati zahvatilo Grad Zagreb i Zagrebačku županiju rušilo je stabla, granje, prometnu signalizaciju i drugo. U vremenu od 20:00 do 21:20 sati Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je oko 40 poziva u vezi s posljedicama nevremena te ih prosljeđivao u JVP Zagreb, ŽVOC, HEP i HT koji su izlazili na intervencije. Podaci o materijalnim štetama nisu poznati.

>> VIDEO Olujni vjetar poharao Zagreb


 
Varaždinska županija

Na području Varaždinske županije nevrijeme je krenulo poslije 19 sati. Bez struje su ostala naselja Strmec Podravski, Vratno Otok, Radovec Polje i Otok Virje. U Trnovcu Bartolovečkom došlo je do pada električnog stupa. Opskrba je normalizirana oko 21:00 sat. Zaprimljeno je više dojava građana o padu drveća na prometnice u Donjoj Voći, Plemenšćini, Imbriovcu, Strmcu Podravskom i Vratno Otoku. Intervenirali su vatrogasci i žurne službe.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Što se tiče Bjelovarsko-bilogorske županije, ŽC 112 Bjelovar zaprimio je nekoliko dojava građana o padu drveća na prometnice (Štefanje, Grabovnica, Hrastovac i Begovača). Intervenirali su vatrogasci i cestarske službe.

Sisačko-moslavačka županija

Na području Sisačko-moslavačke županije sinoć je također primljeno nekoliko dojava građana o srušenom drveću i dijelovima ograde na prometnicama. Intervenirali su vatrogasci i komunalne službe.

Karlovačka županija

Zbog jakog vjetra koji je sinoć oko 21:00 sat zahvatio područje Karlovačke županije srušeni su električni stupovi na državnoj cesti D 216 Vojnić – GP Maljevac. Državna cesta D216 bila je zatvorena za promet u vremenu od 21:50 do 22:46 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije