Zbog Stranke s imenom i prezimenom

Nezavisna lista Zagreb napušta koaliciju sa strankama Pametno i Fokus

Zagreb: Konferencija za medije stranaka FOKUS i Pametno
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
15.06.2020.
u 12:12

Predsjednica NLZG i zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Marijana Sumpor rekla je da je razlog izlaska iz koalicije u nedostatku demokratičnosti i transparentnosti

Nezavisna lista Zagreb napušta koaliciju sa strankama Pametno i Fokus "zbog neslaganja s postupkom pregovora o pridruživanju Stranke s imenom i prezimenom i udaljavanja od zajedničkih vrijednosti i programskih načela", a tako je odlučila i Unija Kvarnera.

Predsjednica NLZG i zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Marijana Sumpor rekla je da je razlog izlaska iz koalicije u nedostatku demokratičnosti i transparentnosti.

"Čitav proces pregovora i dogovora obilježio je nedostatak transparentnosti i demokratičnosti", rekla je Sumpor i dodala da kao koalicijski partneri nisu dobili priliku u njima sudjelovati.

Dodala je i kako su, unatoč njihovom velikom strpljenju i pomirljivom pristupu u koaliciji, partneri Pametno i Fokus nastavili i završili pregovore sa Strankom s imenom i prezimenom bez uvažavanja do tada postignutih dogovora.

Poručila je i da, iako izigrani od koalicijskih partnera, nastavljaju sa svojim političkim aktivnostima, zalažući se za bolju vlast u državi i obnovu Zagreba.

Komentara 1

Avatar Evo zore, evo kroasana
Evo zore, evo kroasana
12:42 15.06.2020.

U Stranci s kodnim imenom i prezimenom ih je bilo pet, a sad ih je šest izišlo van. Tko je ostao, Dalija Orešković?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije